Italia. Primarul oraşului Bergamo: "Aproape jumătate dintre locuitori au trecut prin infecţia cu COVID-19"

Andreea Cosma |
Data publicării:
sursa foto: Facebook
sursa foto: Facebook

Aproape jumătate dintre locuitorii provinciei italiene Bergamo, cea mai afectată de epidemia de COVID-19, au trecut deja, probabil, prin infecţia cu noul coronavirus, a declarat marţi primarul oraşului Bergamo, Giorgio Gori, transmite DPA.

'O proporţie semnificativă din populaţie, de aproape 50%, s-a întâlnit deja cu virusul', a afirmat Gori într-o videoconferinţă cu jurnalişti străini.

Estimarea sa se bazează pe datele furnizate de aplicaţia Oggicomestai.it, de monitorizare a stării de sănătate a locuitorilor din zona Bergamo, aplicaţie descărcată de circa 50.000 de persoane.

În jur de 35% dintre acestea au raportat că au avut simptome 'tipice' de infectare cu noul coronavirus, printre care febră, tuse şi pierderea gustului sau a mirosului, a precizat Gori.

'Dacă la aceasta adăugăm un procent fiziologic de pacienţi asimptomatici, cred că obţinem o imagine de încredere a incidenţei reale a coronavirusului în provincia Bergamo. Vorbim de 35-45%', a afirmat el.

Luni, autorităţile sanitare din Bergamo au anunţat că testele de sânge efectuate pe un eşantion de aproximativ 10.000 de locuitori au relevat că aproape 60% dintre aceştia aveau anticorpi la coronavirus, ceea ce sugerează că au trecut printr-o infecţie.

Conform primarului Gori, acest procent mai ridicat se explică prin faptul că au fost testate cu precădere persoane care au fost expuse la pacienţi cu COVID-19.

Bergamo, provincie situată la circa 50 km nord-est de Milano, a fost epicentrul epidemiei de COVID-19 în Italia. În provincie trăiesc 1,1 milioane de locuitori, dintre care în jur de 120.000 în oraşul cu acelaşi nume.

În timpul crizei, Bergamo a fost supranumit 'Wuhanul Italiei'. În luna martie, situaţia a fost atât de gravă, încât crematoriul local nu a mai făcut faţă numărului de decese.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel