Italia. O regiune vrea să elimine carantina pentru călătorii vaccinaţi. Se fac presiuni asupra guvernului

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Regiunea Veneto, din nordul Italiei, face presiuni asupra guvernului de la Roma să ridice carantina pentru străinii vaccinaţi care vizitează zona în calitate de turişti, relatează APA miercuri.

"În caz contrar, riscăm să pierdem nenumăraţi oaspeţi. Nu mai putem aştepta. Turismul este motorul economic al regiunii noastre. 68% dintre turiştii noştri sunt străini", a declarat preşedintele regiunii Veneto, Luca Zaia, potrivit presei locale.

"În legătură cu turismul, problema carantinei ar trebui să fie reconsiderată imediat. Un turist străin care este vaccinat nu ar trebui să fie supus unei carantine", a spus Zaia.

Cetăţenii din UE care doresc să călătorească în Italia trebuie să prezinte un test de coronavirus negativ şi în plus trebuie să rămână în carantină timp de cinci zile. La finalul carantinei obligatorii la domiciliu, trebuie efectuat un alt test COVID. Măsura este valabilă până la 30 aprilie.

Turismul a generat 18 miliarde de euro în Veneto în anul de dinaintea epidemiei. În 2019, regiunea a raportat 48 de milioane de înnoptări, relatează APA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel