Italia. Muncitori români, acuzați de ucidere din culpă după ce au montat mobilă: Ar fi provocat o explozie în care un cuplu a murit

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. Muncitori români, acuzați de ucidere din culpă după ce au montat mobilă: Ar fi provocat o explozie în care un cuplu a murit. FOTO: colaj capturi torino.repubblica.it
Italia. Muncitori români, acuzați de ucidere din culpă după ce au montat mobilă: Ar fi provocat o explozie în care un cuplu a murit. FOTO: colaj capturi torino.repubblica.it

Doi muncitori români sunt acuzați de ucidere din culpă după ce doi soți au murit în urma unei explozii puternice în Pinerolo, provincia Torino, Italia. 

Muncitorii români ar fi provocat explozia clădirii din Piazza Sabin, din Pinerolo, în care și-au pierdut viața Maria Rosa Fiore, în vârstă de 84 de ani, și soțul ei Dario Lisdero, în vârstă de 74 de ani.

Cei doi români au asamblat mobila de bucătărie în apartamentul cuplului de pensionari cu o zi înainte de tragedie. Aceștia sunt acuzați de omor din culpă și omucidere din culpă. Asistați de avocatul Luca Zanotto, muncitorii români au primit astăzi înștiințarea cu care Parchetul din Torino a anunțat planificarea unei serii de expertize tehnice în casa în care s-a produs explozia, din primele indicii, chiar din cauza lor. 

 

Femeia a murit pe loc, iar bărbatul câteva ore mai târziu

 

Cercetările echipei de investigații a pompierilor continuă să stabilească drept cauză o scurgere de gaz ceea ce a provocat explozia locuinței și mai departe a dus la incendiul care a afectat grav ultimele două etaje ale clădirii din Piazza Sabin. Ipoteza la care au lucrat până acum anchetatorii este că există o legătură între asamblarea mobilei de bucătărie și scurgerea de gaze care a provocat explozia.

Patronul firmei care a vândut mobila de bucătărie celor doi pensionari explicase, în ziua exploziei, că montajul, efectuat de cei doi muncitori care nu îi sunt angajați, s-a terminat fără probleme. A doua zi un instalator trebuia să vină să racordeze aragazul la instalaţia de gaz.

Explozia a avut loc la ora locală 7:40 dimineața, pe 29 octombrie. Femeia a murit pe loc, în timp ce soțul ei a fost salvat de pompieri și câțiva vecini, însă a murit câteva ore mai târziu la spital din cauza arsurilor grave suferite în urma exploziei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel