Italia. Moartea lui Cosmin a revoltat Roma. Petiţie trimisă primarului Raggi după accidentul care i-a curmat viaţa românului, în timp ce era cu fiul său

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
sursa foto: Un mondo nel cuore / Facebook
sursa foto: Un mondo nel cuore / Facebook

Cosmin Munteanu, un român în vârstă de 33 de ani, a fost accidentat mortal vineri seara în cartierul Giardini di Corcolle, iar fiul său în vârstă de numai trei ani a fost rănit. Moartea românului nu a rămas fără urmări. Locuitorii din zonă au declanşat o strângere de fonduri pentru familia sa şi o petiţie care a ajuns la primarul Romei, Virginia Raggi. Cetăţenii sunt sătui de accidentele care se petrec acolo şi nu se mai simt în siguranţă. Cer măsuri imediate, scrie Roma Today.

Colectarea semnăturilor a fost promovată de asociația „Un mondo nel cuore”, care a anunţat deja strângerea sumei de 432,50 euro care va fi trimisă familiei de români prin Comitetul Carcolle Gardens, care a pornit o strângere de fonduri.

"Nu ne mai ajunge doar să ne fie milă şi să nu schimbăm nimic", a scris pe Facebook asociaţia.

 

Petiţie după moartea lui Cosmin

 

Locuitorii din Corcolle sunt obosiți, supărați și dezamăgiți, vor răspunsuri și siguranță și, pentru a face acest lucru, au început o colectare de semnături. Pentru a promova inițiativa, în urma incidentelor grave care au avut loc peste puțin peste o săptămână, este asociația „O lume în inimă”.

„În ultimele zile (26, 28 iunie și 2 iulie 2021), cartierul Giardini di Corcolle a fost scena accidentelor rutiere fatale, cauzate de nivelul scăzut de siguranță rutieră. Solicităm siguranța SP49a Via Polense, în apropierea orașului și a principalelor artere ale cartierului (via Sant'Elpidio a Mare, via Matelica, via Fermignano și via Ripatransone)", se arată în mesajul petiţiei.

Ultimul accident mortal a avut loc în seara zilei de 2 iulie , în jurul orei 22.30, în via Ripatransone, când şi-a pierdut viaţa Cosmin Munteanu, un cetățean român în vârstă de 33 de ani. Bărbatul era în compania fiului său de doar trei ani ai săi, care a fost rănit ușor. O moarte care a revoltat întregul cartier, a stârnit conștiințe și a lansat o strângere de fonduri pentru a sprijini familia lui Cosmin.

Vineri a avut loc doar cel mai recent incident în zonă: pentru a pune capăt tuturor acestor lucruri, sute de cetățeni din Giardini di Corcolle au semnat deja petiția adresată primarului Virginia Raggi și președintelui municipiului VI Roberto Romanella.

 

Solicitările petiţiei

 

„Indicatoare rutiere orizontale și verticale corecte și lipsite de ambiguitate, în conformitate cu reglementările în vigoare, instalarea de mijloace de descurajare a vitezei, trecerile de pietoni ridicate, trotuare, verificatoare de viteză și orice alte măsuri de precauție pe care le considerați adecvate în acest moment, întrucât reconstrucția drumului este în desfășurare în district, afectând aceste străzi: de aceea este indicat să acționăm imediat, inclusiv intervențiile necesare în lucrările deja începute".

„De ceva timp cetățenii din cartier raportează numeroasele încălcări ale reglementărilor rutiere, datorate și mai ales lipsei unor indicatoare orizontale și verticale adecvate - a comentat Caterina Ingrassia, Pd Municipio VI - Lipsa unei parcări publice adecvate, deși există zone alocate și deținute deja de municipalitatea Romei (care, totuși, nu au fost niciodată pavate sau împrejmuite de persoane private), iar stâlpii de iluminat public poziționați chiar în centrul micului trotuar îi obligă pe pietoni să meargă în mijlocul străzii".

„O administrație care este surdă și oarbă chiar și în fața celor mai evidente cereri din partea cetățenilor care nu se mai simt în siguranță nici măcar întorcându-se la casele lor”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel