Italia. Mai mulți români au făcut zeci de mii de euro cu metoda „jackpot”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. Două prostituate românce au fost atacate de o bandă de adolescenți cu scopul de a le jefui. Poliția din Genova încearcă să îi identifice
Italia. Două prostituate românce au fost atacate de o bandă de adolescenți cu scopul de a le jefui. Poliția din Genova încearcă să îi identifice

Trei indivizi în vârstă de 24, 40 respectiv 36 de ani, de naționalitate română și moldovenească, au dat lovituri peste lovituri în Europa prin metoda „jackpot”.

Ieri dimineață, autoritățile din Italia au emis un mandat de arestare pe numele celor trei. Carabinieri din Lucca, ajutați de carabinieri din Vercelli, au reușit săi identifice susținând că au dat spargeri prin metoda „jackpot” și în Spania și Franța.

Investigațiile ulterioare de anchetă, coordonate de procurorul adjunct Antonio Mariotti de la Parchetul din Lucca și desfășurate și cu ajutorul direcției centrale a Poliției Penale, au permis identificarea unui grup infracțional articulat și bine organizat specializat în furturi în detrimentul oficiilor poștale și băncilor prin tehnica „jackpot”.

Această metodă implică găurirea ușii ATM-ului pentru a îndepărta o placă din oțel. Apoi accesau cablurile de rețea pentru a le conecta la un dispozitiv electronic, așa-numita „cutie neagră” care, printr-un malware, permitea să emită comenzi și plăți rapide cu toți banii conținuți în acel „jackpot”.

 

Furt de 72.000 euro

 

Îîntre lunile septembrie și octombrie 2020 s-au comis furturi și încercări de deteriorare a oficiilor poștale din Gallicano, Pietrasanta, Vallecchia, Pescaglia, Capannori, toate localitățile din provincia Lucca și la ghișeul ATM al Monte dei bank Paschi di Siena din San Giovanni Valdarno (Ar). Toscana, dar și Liguria și în special în cea a lui Vezzano Ligure, luând, în ansamblu, suma de aproximativ 72.000 euro.

Exemple similare au fost și în Franța și Spania. Anchetatorii au putut, de asemenea, să constate că același grup infracțional, împreună cu alți subiecți, a fost responsabil pentru infracțiuni similare comise în Franța și probabil în Spania în august 2020.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel