Italia. Lucian a murit într-un tragic accident. Tânărul sportiv, plâns de întreaga comunitate

Andreea Cosma |
Data publicării:
Lucian Valentin Bota (sursa foto: targatocn.it)
Lucian Valentin Bota (sursa foto: targatocn.it)

Un tânăr român de numai 23 de ani a avut un sfârşit tragic pe drumul de la Cavallermaggiore spre Savigliano, relatează La Stampa. Lucian era un tânăr respectat în comunitatea din Cueno, unde a fost şi parte dintr-o echipă sportivă, scrie Targatocn.it.

Accidentul a avut loc ieri seară (duminică, 23 mai), cu puțin înainte de ora 22:30, de-a lungul drumului de stat 20, la porțile Cavallermaggiore, în secțiunea spre Savigliano.

Românul s-a ciocnit frontal cu o maşină condusă de o şoferiţă de 53 de ani, din Savigliano. Femeia a fost internată cu răni grave la spitalul din Cuneo.

Pompierii și echipa 118 l-au extras fără viață din autoturismul său, care a ars în urma coliziunii cu cealaltă maşină, condusă de o femeie de origine filipineză care locuia în Savigliano.

Drumul a fost închis traficului pentru o lungă perioadă de timp pentru a permite operațiuni de salvare. Misiunea echipajelor a fost îngreunată de flăcările care înconjurau partea din faţă a maşinii românului.

Pompierii din Saluzzo au intervenit împreună cu echipele de voluntari din Racconigi și Savigliano, cu elicopterul și carabinierii din Cavallermaggiore, care reconstruiesc dinamica accidentului.

Aceasta este a cincea victimă pe drumurile Saviglianese din ultimele zece zile, menţionează aceeaşi sursă.

 

Lucian, fost sportiv regretat de tot oraşul

 

Tânărul se numea Lucian Valentin Bota, avea 23 de ani, de origine română şi era rezident în Cavallermaggiore. Era născut în Câmpulung Moldovenesc, în judeţul Suceava din România, locuia de multă vreme în provincia Cuneo. După liceul din Cavallermaggiore, a urmat liceul Cnos-FAP din Fossano și apoi a devenit tâmplar.

Fan sportiv, a fost jucător de fotbal american în echipa vikingilor din Cavallermaggiore, scrie Targatocn.it.

"Jucase la noi acum câțiva ani - își amintește președintele vikingilor, Davide Olocco - Voios, zâmbitor și plăcut tuturor, era un băiat foarte amabil. Liniștit, dar prietenos cu toată lumea, era foarte sociabil. Suntem încă uimiţi și fără cuvinte”.

Primarul din Cavallermaggiore, Davide Sannazzaro, împreună cu întregul oraș, transmit condoleanţe pentru familia tânărului: "Ieri a fost o duminică cu adevărat tragică. Valentin a fost un băiat bun, bine integrat în comunitatea noastră. Îmi exprim condoleanțele familiei din partea orașului”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel