Italia. Iadul trăit de doi muncitori români, exploatați la o fermă: Dormeau printre excrementele șobolanilor, în frig

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură questure.poliziadistato.it
Sursa foto: captură questure.poliziadistato.it

Un antreprenor italian a angajat muncitori români la ferma sa, făcându-i să lucreze fără niciun fel de contract, fără protecție, slab plătiți, fără odihnă sau concedii, anunță Poliția din Italia.

Totul a avut loc în Orvieto, provincia Terni, acolo unde zilele de lucru începeau în zori și continuau neîntrerupt pe tot parcursul zilei, până la apus, șapte zile pe săptămână. După apusul soarelui, cei doi muncitori erau găzduiți într-o veche fermă dărăpănată, situată pe teritoriul Parrano, deținută de antreprenor.

Potrivit celor rezultate din anchetele Poliției de Stat, coordonate de procurorul adjunct la Curtea din Terni, Marco Stramaglia, cei doi români au fost angajați pentru a îngriji animalele antreprenorului și pentru a lucra pentru alți fermieri din zonă. Uneori erau plătiți cu bani, alteori doar cu mâncare.

 

Muncitorii români locuiau printre excrementele șobolanilor

 

Descoperirea acestei triste situații de sărăcie și degradare a avut loc în urma unei anchete efectuate de Echipa Anticrime a Postului de Poliție din Orvieto care, după ce a obținut pontul unui posibil caz de „angajare ilegală”, a efectuat servicii de urmărire și de observare și apoi a luat măsuri pentru a pune capăt acestei activități.

Când carabinierii au intrat în cabană, au fost impresionați de condițiile precare de sănătate și igienă în care trăiau cei doi muncitori români: medii nesănătoase, fără încălzire, printre excrementele șobolanilor și într-o stare generală de degradare.

 

Prejudiciu de 10.000 euro

 

În timpul inspecției, polițiștii au constatat, de asemenea, că antreprenorul, pentru a alimenta cabana cu apă și electricitate, a făcut o conexiune abuzivă la rețeaua electrică și la conducta de apă cu un prejudiciu de peste 10.000 de euro.

La sfârșitul investigațiilor antreprenorul a fost denunțat pentru infracțiunea de intermediere ilicită și exploatare a muncii, precum și pentru conexiunea abuzivă la rețeaua de electricitate și apă a cabanei, informează questure.poliziadistato.it.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel