Italia. Gestul unui cetăţean moldovean, lăudat în presă: "Nu mai generalizaţi când vine vorba de imigranţi"

Andreea Cosma |
Data publicării:
portofel_cu_bani-pe_jos
portofel_cu_bani-pe_jos

Un cetăţean moldovean a făcut titluri în presa italiană după ce a găsit un portofel cu bani pe jos. Proprietarul portofelului a transmis un singur lucru pentru toţi după gestul său: "să nu mai generalizaţi când vine vorba de imigranţi", scrie voce.it.

Proprietarul care își pierduse portofelul, este un bărbat din Cavezzo. Avea acolo toate documentele, cardurile de credit și 1.135 de euro.

Cetăţeanul moldovean nu a vrut nimic când a înapoiat portofelul, iar proprietarul chiar a trebuit să insiste să lase recompensa cerută de lege celor care l-au găsit și l-au livrat fără să fure un cent.

Portofelul îi scăpase din pantaloni sâmbăta trecută, când se afla în Carpi și, după ce și-a blocat cardurile de credit în aceeași noapte, luni dimineață a mers la secția de poliție din via Sigonio pentru a prezenta plângerea.

A doua zi a primit un telefon de la poliția locală Carpi, invitându-l să ia legătura cu poliția locală din Cavezzo. De aici a fost informat că portofelul a fost găsit. Și când proprietarul s-a dus în orașul Bassa pentru a-l colecta, prezentând o copie a plângerii, a aflat că gestul dezinteresat fusese al unui cetăţean moldovean de treizeci de ani, pe nume Constantin, care își lăsase numărul de telefon.

L-a chemat să-l întâlnească și să-i ofere taxa de zece la sută, dar nu a vrut-o și a acceptat doar după multă insistență.

'Nu generalizați niciodată - este comentariul proprietarului portofelului - când vine vorba de imigranți".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel