Italia. Fetița unei badante românce moare alături de iubitul mamei sale sub un TIR. După 12 ani, instanța face dreptate

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură firenze.repubblica.it
Sursa foto: captură firenze.repubblica.it

Veronica, o tânără româncă de 15 ani, și-a pierdut viața alături de iubitul mamei sale în data de 2 septembrie 2009. Ieri, abia după 12 ani de la tragedie, Curtea de Apel din Genova i-a dat familiei compensație maximă în urma accidentului. 

Veronica tocmai sosise din România și era decisă să rămână alături de mama sa, o badantă româncă, și să își continue studiile în Italia. În după-amiaza zilei de 2 septembrie 2009, fata urcase în Massa pe o motocicletă Kawasaki condusă de Pier Luigi Raul Bennati, iubitul mamei sale în direcția Bergiola.

Chiar la granița dintre cele două orașe, motocicleta se izbise puternic de un TIR. Impactul a fost atât de violent, încât Veronica și iubitul mamei sale au murit pe loc. 

La 12 ani după tragedie, a doua secție civilă a Curții de Apel din Genova a recalculat compensația maximă și, de asemenea, a analizat responsabilitățile pentru accident. De fapt, în primă instanță, aceasta a fost atribuită în părți egale între șoferul camionului și motociclist, în timp ce judecătorii genovezi din sentința de ieri au susținut că 90% din vina este a șoferului și 10% a victimei.

 

Veronica mergea la mama sa

 

Cei doi mergeau cu motocicleta, o Kawasaki 1000, înspre Bergiola Foscalina, unde Emilia, mama Veronicăi, lucra ca îngrijitoare.  În 2016, instanța din Massa l-a condamnat pe șoferul de camion, compania pentru care lucra, care a contractat contractul din Proiectul Carrara pentru curățarea străzilor din Via dei Marmi și asigurarea (spa Buriani & Vaietto. Și Toro Assicurazioni) , solidar între ei, să plătească despăgubiri pentru prejudiciile suferite de Marisa Bertilorenzi, Anna și O Pierino Bennati pentru moartea fiului și fratelui lor Pierluigi Raul.

Constatările preliminare au arătat că accidentul rutier a avut loc din vina egală a șoferului camionului și a motociclistului. Instanța din Massa a stabilit prejudiciul moral în sumă de 200.000 euro pentru fiecare dintre părinți și 60.000 euro pentru sora.

„Compania de asigurări plătise 230.000 de euro în favoarea reclamanților. Marisa Bertilorenzi și Pierini Bennati, cei doi părinți și fiica lor Anna au depus un recurs la Curtea de Apel din Genova care, de fapt, a recalculat în consecință, prejudiciul moral trebuie plătit cu referire la procentul de 90% și nu 50%. În special, prejudiciul total determinat la 462.000 euro, redus la 415.000 pentru grad de răspundere de 10% atribuit motociclistului și a recunoscut că societatea a plătit suma mai mică de 230.000 euro.

Pârâții trebuie condamnați solidar să plătească recurenților suma de 185.000 euro”, se arată în decizia instanței de ieri.

 

lanazione.it

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel