Italia. Escroci români, la Colosseum: Cereau bani pentru intrare sau se prefăceau că sunt ghizi turistici. Prețuri exorbitante pentru un tur

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. Escroci români, la Colosseum Cereau bani pentru intrare sau se prefăceau că sunt ghizi turistici. Prețuri exorbitante pentru un tur
Italia. Escroci români, la Colosseum Cereau bani pentru intrare sau se prefăceau că sunt ghizi turistici. Prețuri exorbitante pentru un tur

Mai mulți turiști au fost păcăliți de câțiva escroci români în Italia. În fiecare primă duminică a lunii, intrarea la Colosseum din Roma este gratuită. Dar câțiva români au fost în acțiune ca să-i păgubească pe străini.

Chiar dacă în prima duminică a lunii intrarea la Colosseum este liberă, câțiva escroci români nu au ratat ocazia de a înșela turiștii. După cum a relatat Il Messaggero, de câteva zile, pentru a accesa Parcul Arheologic, a existat o nouă procedură cu obligativitatea biletelor nominative. Duminică a fost nevoie de mers la casele de marcat, unde s-a dat pe rând biletul de intrare. Chiar și cu această noutate, escrocii români au încercat să-i înșele pe turiștii de la coadă, în special pe cei străini. Acum au inventat și turul ghidat la prețuri exorbitante, în ciuda faptului că nu au aptitudinile necesare pentru a face această meserie.

 

Vânzătorii dau produse cu prețuri exorbitante

 


Locul este aglomerat de ofițeri care încearcă să protejeze vizitatorii evitându-i să fie înșelați și să aibă surprize urâte în portofel. În special, duminică 3 iulie, a fost foarte intens, iar poliția de stat, carabinierii și, de asemenea, polițiștii locali pe teren, au fost toți aranjați cu patrule la intrarea în zona arheologică. Întrucât unii vânzători ambulanți s-au aliniat de-a lungul treptelor care duceau la Colosseum, o mașină de poliție locală a fost amplasată și pe Largo Gaetana Agnesi, în Colle Oppio.

Agenții, atât cei în uniformă, cât și cei în civil, au reușit să îngreuneze viața escrocilor. De fapt, au fost ridicate cantități considerabile de pălării, gadgeturi, sticle de apă, umbrele de soare. Sunt articole care se vând turiștilor cu prețuri foarte mari. De exemplu, o sticlă de apă, de multe ori umplută cu apă de la fântâni, poate costa mai mult decât dublu față de cât ar plăti într-un magazin din centrul orașului. Dacă turistul nu își deschide imediat portofelul și acceptă primul preț care se face, există posibilitatea de a negocia, plătind chiar și cinci euro pentru trei sticle, un fel de reducere de familie. Prețul unei umbrele de hârtie pentru a se adăposti de razele fierbinți ale soarelui este în schimb în jur de 14 euro.

Zona Colosseum este considerată de organele de drept ca fiind „supravegheată în mod special”, așa cum se cere de la sediul Poliției. Este suficient să spunem că zona arheologică poate avea până la 22.000 de vizitatori pe zi. Cu toate acestea, există și alte zone ale Orașului Etern care ar trebui inspectate, cum ar fi Panteonul, Castelul Sant 'Angelo, Piazza Navona și Trastevere. Între timp, în cursul săptămânii ar trebui să aibă loc câteva întâlniri în Prefectură pentru a vorbi despre situația din alte părți ale capitalei, cu contribuția președintelui Municipiului Lorenza Bonaccorsi și a consilierului pentru Dezvoltare Economică, Monica Lucarelli.

 

Cuplul de români, expulzat

 

Pentru a testa problema îndeaproape, un reporter de la Messenger s-a prefăcut a fi turist și, însoțit de soția sa, s-a poziționat sub Colosseum. După câteva solicitări de informații, iată că vine un român, în vârstă de 36 de ani, care oferă o vizită la Amfiteatrul Flavian la prețul de 24 de euro de persoană. Când își dă seama că nu vorbește cu un străin, începe să fie îngrijorat și își anunță interlocutorul: „Azi intrarea este liberă, dar turul se poate face”. Conform reporterului sub acoperire, românul se apropie de un grup de americani și aici preia soția, tot româncă, încercând să-i convingă pe toată lumea să facă turneul propus de soțul ei.

În acel moment, polițiștii opresc cuplul de români care este identificat. Cei doi români sunt denunțați că le-au propus americanilor turneul și au fost expulzați din oraș pentru 48 de ore, pe lângă o amendă de 1.000 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel