Italia. Ea este românca găsită pe jumătate dezbrăcată în baie cu gâtul tăiat. Elena îl cunoștea pe criminal

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Italia. Ea este românca găsită pe jumătate dezbrăcată în baie cu gâtul tăiat. Elena îl cunoștea pe criminal
Italia. Ea este românca găsită pe jumătate dezbrăcată în baie cu gâtul tăiat. Elena îl cunoștea pe criminal

Elena Raluca, o tânără româncă de 32 de ani, a murit ieri după ce a fost înjunghiată în gât și lăsată să sângereze până la moarte în apartamentul de la parterul unei clădiri, lângă centrul Aosta, pe care tocmai îl închiriase de mai puțin de o lună.

Potrivit anchetatorilor, Elena l-ar fi cunoscut pe criminal. O crimă oribilă comisă împotriva unei tinere care a trăit într-o casă din San Vito până în ianuarie 2015 și ai cărei membri ai familiei, mama și sora ei, locuiesc încă în Sant’Angelo in Campo. Criminalul Elenei, care trăia singură și nu avea niciun loc de muncă, ar fi putut fi un bărbat pe care îl știa și în care avea încredere. Pe corpul său, care zăcea pe jumătate gol pe covorul îmbibat în sânge, nu există semne de luptă.

Polițiștii vizionează acum filmările video ale camerelor, în special cea de deasupra ușii de intrare a clădirii. Printre imagini ar putea apărea și cea a criminalului.

 

Alexandra a strigat numele surorii sale fără rezultat


Corpul neînsuflețit al Elenei a fost găsit ieri dimineață, puțin după ora 9, de către pompierii care au forțat ușa din față a apartamentului ei, închisă din exterior și nu din interior, după ce au fost alertați de sora victimei, Alexandra, care susținea că nu avusese vești despre Elena toată sâmbătă după-amiază.

Incapabilă să o găsească pe telefonul mobil și, în mod evident, temându-se că cineva i-ar fi putut face rău, familia a plecat în mașina lor și a parcurs 425 de kilometri pentru a ajunge în Aosta, la scurt timp după ora 6.30. Sora victimei a coborât din mașină și imediat ce un chiriaș al clădirii, care se află la 50 de metri de un centru comercial, a ieșit să ia câinele la plimbare, l-a întrebat dacă poate deschide ușa clădirii.

Odată ajunsă înăuntru, femeia s-a îndreptat spre intrarea în apartament: a sunat la sonerie și a strigat numele surorii sale. În mod repetat și fără rezultat. În acel moment a avertizat poliția.

 

Anchetatorii nu cred ipoteza unui jaf care s-a încheiat prost

 

Odată ajunsi în interior, pompierii au descoperit cadavrul tinerei. De la primele descoperiri ale legistului, crima ar fi avut loc sâmbătă după-amiaza târziu și, în orice caz, înainte de miezul nopții. Nimeni din clădire nu a auzit zgomote suspecte sau voci de oameni care se certau. Și nimeni nu o cunoștea pe victimă întrucât se afla în Aosta de scurtă vreme.

Anchetatorii nu cred ipoteza unui jaf care s-a încheiat prost: casa nu era într-o mizerie și pe corp, pe lângă rana mare din gât, nu erau urme de vânătăi. Un semn că femeia ucisă i-a deschis, fără teamă, călăului ei.

Ieri, pe tot parcursul zilei s-au efectuat interogări, s-au raportat urmele de sânge și a fost confiscat calculatoare și telefoane mobile aparținând Elenei. Arma crimei, un cuțit cu un anumit tip de lamă, nu este în prezent găsită. Poate ucigașul a făcut-o să dispară. 

 

„Nu, nuuuuu”


„Nu, nuuuuu”, strigă sora Elenei, Alexandra. Este o scurtă și o disperată negare în lacrimi pline de durere. Alexandra a fugit în grabă în timpul nopții dintre sâmbătă și duminică în Aosta, sperând să o găsească pe Elena în viață, să poată vorbi cu ea, poate să o ia departe de ceva sau de cineva foarte periculos. Ea a gonit din Lucca către Aosta, unde sora ei zăcea într-o baltă de sânge, cu gâtul tăiat.

Elena a locuit și ea în Lucca câțiva ani. Este descrisă ca o fată rezervată și foarte amabilă, cu un fizic mic. Nu pare că și-a făcut mulți prieteni în cartierul în care locuia, San Vito, un cartier popular de la periferia orașului Lucca. Avea, după cum relatează vecinii, o slujbă de barman care îi lua multe ore pe zi.

În 2015, Elena a părăsit Lucca pentru a merge foarte departe, sperând probabil să găsească o dimensiune a vieții care să-i fie mai agreabilă. A plecat cu entuziasmul și speranțele celor 26 de ani (vârsta pe care o avea în 2015) și cine știe dacă departe de Lucca a găsit cu adevărat ceea ce își dorea. Poate a locuit în mai multe locuri diferite. Cu siguranță, conform vecinilor, în Aosta locuia de mai puțin de o lună.

Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App atunci când se întâmplă ceva important care privește românii din Italia, puteți intra în grupul de Whats App al cititorilor fideli din Diaspora ai StiriDiaspora, accesând următorul link-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N      

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel