Italia. Cristian și David, uciși la un raliu. O mașină a ieșit de pe traseu și i-a omorât pe loc pe cei doi spectatori

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. Cristian și David, uciși la un raliu. O mașină a ieșit de pe traseu și i-a omorât pe loc pe cei doi spectatori
Italia. Cristian și David, uciși la un raliu. O mașină a ieșit de pe traseu și i-a omorât pe loc pe cei doi spectatori

În cursa Cupei Internaționale de Raliuri, un Peugeot 208 condus de Gubertini și Ialungo a scăpat de sub control, în zona localităţii Riverzana in Canossa, Italia. Ridicându-se de la sol din cauza vitezei și a unui terasament ca rampă, mașina a intrat într-un grup de spectatori, omorând pe loc doi bărbați.

Doi tineri, în vârstă de 21 și 35 de ani, au murit într-un accident sâmbătă dimineață în timpul celui de-al 41-lea Rali dell'Appennino Reggiano, valabil pentru Cupa Internațională de Raliuri 2021. S-a întâmplat în jurul orei 10 dimineața pe 28 august în Riverzana, o zonă municipală între San Polo din provincia Reggio Emilia, în timpul celei de-a doua etape speciale „Matilde di Canossa”.

Potrivit unei reconstrucții inițiale a dinamicii, accidentul a avut loc după ce echipajul de la bordul unui Peugeot 208, numărul 42 din cursă, alcătuit din Claudio Gubertini și Alberto Ialungo, a pierdut controlul vehiculului când au ieșit din circuit. Datorită vitezei mari și a unui terasament care servea drept rampă, mașina a rupt pământul și s-a prăbușit pe un deal din apropiere, unde cei doi tineri, David Rabotti, 21 de ani, și Cristian Poggioli, 35 de ani, au murit pe loc. Poggioli, din câte știm, era și prietenul unuia dintre cei doi piloți.

Intervenția de salvare cu elicopterul a fost inutilă. Cei doi membri ai echipajului au rămas nevătămați.

 

O „cursă nebună”

 

O „cursă nebună”, a explicat directorul cursei Simone Burati, în care mașina se găsise „pe un terasament de șase metri, la mai mult de 50 de metri de punctul de ieșire al drumului”, copleșind astfel cei doi spectatori.

Cursa a fost suspendată și a fost deschisă o anchetă pe această temă. În momentul în care cei doi tineri au fost copleșiți „nu au existat bariere”, spune primarul orașului San Polo d'Enza Franco Palù pentru Ansa, precizând că ceea ce s-a întâmplat dimineața a avut loc într-o parte a traseului „care în sine era nu foarte periculos”.

„Din câte știu, erau doar doi băieți și niciun alt om”, conchide Palù.

Carabinierii au deschis o anchetă și investighează incidentul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel