Italia. Consilier din partidul lui Salvini, sub control judiciar după ce a împuşcat un cetăţean marocan

Andreea Cosma |
Data publicării:
Massimo Adriatici (sursa foto: Facebook)
Massimo Adriatici (sursa foto: Facebook)

Un consilier municipal al formaţiunii italiene de extremă dreapta Liga a împuşcat mortal un imigrant marocan într-o altercaţie petrecută marţi seara într-o piaţă publică din Voghera, în nordul Italiei, liderul partidului său, Matteo Salvini, afirmând că alesul a acţionat 'în legitimă apărare', informează AFP.

Massimo Adriatici, ales din partea Ligii, consilier pentru siguranţă şi fost comandant de poliţie, a fost plasat sub control judiciar la domiciliu, iar parchetul a deschis o anchetă pentru act de apărare disproporţionat, a transmis agenţia ANSA, citând surse apropiate anchetei.

Victima, lovită de un glonţ în piept, este un marocan de 39 de ani.

Conform presei locale, marocanul molesta o femeie în exteriorul unui bar din Voghera, în apropiere de Padova, când consilierul local a intervenit. După ce acesta a sunat la poliţie, marocanul ar fi început să-l busculeze. Adriatici, care purta un pistol, afirmă că arma s-a declanşat accidental în timp ce el cădea la pământ.

Liderul Ligii, Matteo Salvini, fost ministru de interne, i-a luat apărarea lui Adriatici, numindu-l 'victima unei agresiuni', care a acţionat 'în legitimă apărare'.

'A replicat accidental printr-un foc de armă care, din nefericire, l-a ucis pe cetăţeanul străin', a spus Salvini înr-o postare video pe pagina sa de Facebook.

În replică, senatorul Partidului Democrat (centru-stânga) Alan Ferrari, ales în parlament din partea regiunii Lombardia, i-a cerut imediat lui Salvini să condamne faptele petrecute. 'Într-o ţară civilizată şi democratică, un consilier nu trage cu arma asupra unei persoane', a subliniat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel