Italia. Câștigătoarea „Miss Badante 2021”, mesaj emoționant: „Este o viață plină de sacrificii și dificultăți”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Italia. Câștigătoarea „Miss Badante 2021”, mesaj emoționant: „Este o viață plină de sacrificii și dificultăți”
Italia. Câștigătoarea „Miss Badante 2021”, mesaj emoționant: „Este o viață plină de sacrificii și dificultăți”

Gianina Paraschiv, o îngrijitoare româncă în vârstă de 35 de ani, câștigătoarea concursului „Miss Badante 2021”, a transmis un mesaj emoționant după câștigarea marelui premiu.

A șaptea ediție a Concursului Național „Miss Badante 2021”, organizat de Elena Rodica Rotaru, președinte al Asociației Lika Events, a fost încă o ocazie de a sărbători o categorie de femei care lucrează adesea în tăcere și singurătate, alături de oameni fragili: vârstnici sau copii, aducând o contribuție esențială familiilor italiene.

Câștigătoarea ediției săptămânale Miss Caretaker 2021 a fost aleasă Gianina Paraschiv, în vârstă de 35 de ani, originară din județul Vrancea, România. A reușit să cucerească juriul prin prezența, spontaneitatea, zâmbetul său, dar și prin autoironia sa. A trăit în Italia de mulți ani și, în timp ce lucra ca îngrijitor, a studiat în timpul pandemiei pentru a deveni asistent social.

„Mâine este ziua cea mare, am examenul, îmi termin drumul pentru a deveni OSS și voi putea ajuta oamenii lucrând în spital. În cinci ani mă văd în Italia, ajutând oamenii. În România am o parte din familie, dar acum mă simt ca acasă aici și nu cred că mă voi întoarce”.

Un gând despre viața de îngrijitor? „Este o viață plină de sacrificii și dificultăți, dar este frumoasă dacă știi să o trăiești, chiar dacă ești departe de familie. Satisfacția vine din faptul că îi ajuți pe oameni!”

Calitățile care te fac câștigătoare? „Frumusețea exterioară contează puțin, este important să fii întotdeauna tu însuți!”

 

„A fost o experiență minunată”

 

A doua clasată a fost Ksenia Shkutova, în vârstă de 37 de ani, născută în Ucraina, a sosit din Toscana pentru a participa la competiție.

„Sunt atat de entuziasmată. Este pentru prima dată în viața mea când particip la o competiție!”

Cel mai greu test? „Cea artistică, am cântat o melodie în limba ucraineană și chiar am dansat! A fost o experiență minunată, invit și alte femei să participe data viitoare: aceasta este viața ta, încearcă-o!”

Nataliia Krasnova, în vârstă de 62 de ani, din Ucraina, a câștigat premiul III. La proba artistică, el a impresionat juriul jucând o piesă din coloana sonoră a filmului „Nașul” pe tastatură. Și pentru ea a fost primul concurs din viața ei: „O atmosferă drăguță, a fost incitant să fiu acolo! Lucrez ca îngrijitor la Roma de mulți ani. Este o meserie care îmi place, pentru că o fac la Roma, care pentru mine este cel mai frumos oraș din lume, unde poți respira istorie!”

 

Miss Badante 2020 s-a dus la Lucica Parasca

 

În aceeași zi, a fost acordat și titlul de anul trecut, în condițiile în care în 2020 competiția nu s-a putut desfășura din cauza pandemiei. Miss Badante 2020 s-a dus, așadar, la Lucica Parasca, în vârstă de 63 de ani, originară din România.

„Am participat cu mare plăcere, nu m-am gândit niciodată să devin Miss Badantă!” Mesajul ei adresat femeilor care fac această muncă grea, în calitate de veteran, este următorul: „Fetelor, este nevoie de multă răbdare pentru a face această treabă, ai grijă de tine, de sănătatea ta, ceea ce este important nu numai pentru tine, ci și pentru familia ta!”

„Am plâns la final, mă bucur că toți concurenții au trăit câteva ore de fericire! Am văzut femei puternice care trebuie și vor să avanseze cu orice preț. În cadrul acestei ediții, în special, pe lângă dans, poezie și parade, am vorbit despre viața îngrijitorilor, despre probleme, dar și despre vremurile bune. Aștept cu nerăbdare să vă văd la edițiile următoare, pentru că este ceva pe care eu, ca fost îngrijitor, îl dedic tuturor!”, a spus la finalul competiției Elena Rodica Rotaru, creatorul competiției.

 

Premii speciale

 

Alte premii, oferite de parteneri și sponsori, au fost date concurentelor: Aneta Anehei (53 de ani, România) - formația „E&R Fashion”, Vasilica Avramoiu (57 de ani, România) - Trupa Pandataria Film, Lucica Parasca - trupa Radio: Natalia Krasnova - Mixità Band, Roma Country Band, Ksenia Shkutova - Tuscia News Band, Gianina Paraschiv - RCS Calabria și Las Vegas Band.

Foarte binevenite au fost și premiile surpriză oferite de Massimo Meschino, președintele agenției MTM Events și agent din Lazio și Molise pentru competiția „O fată pentru cinema”, pentru copii și tineri prezenți la eveniment, care au defilat și în cămășile tradiționale ale României.

În cadrul evenimentului, a fost premiată și titlul de Miss Web Badante, o nouă categorie a concursului, deschisă femeilor de toate naționalitățile care locuiesc în toată Italia. Este dificil pentru juriul să aleagă câștigătorul dintre cei 15 finaliști din multe țări: România, Ucraina, Georgia, Rusia și Bolivia.

Câștigătoare este Zoriana Belei născută în 1984 în Ucraina și care locuiește la Portoverde (Rimini): „Pasiunile mele sunt familia mea și fiica mea, care dau sens vieții mele, împreună cu părinții mei care locuiesc în Ucraina. Am participat pentru că vreau să arăt că îngrijitorii nu sunt doar femei mari, așa cum a fost cu ani în urmă! Sunt mândră că fac această treabă frumoasă, ajutând persoanele în vârstă. Sper și sper că îmi vei permite cu adevărat să le arăt oamenilor că îngrijitorii sunt foarte importanți în viața lor!”

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel