Italia. Cărăuși români, implicați într-o rețea extrem de periculoasă: Transportau în mod inedit drogurile. 186 capete de acuzare

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Italia. Cărăuși români, implicați într-o rețea extrem de periculoasă Transportau în mod inedit drogurile. 186 capete de acuzare
Italia. Cărăuși români, implicați într-o rețea extrem de periculoasă Transportau în mod inedit drogurile. 186 capete de acuzare

Mai mulți români sunt vizați într-o anchetă asupra unei rețele extrem de periculoasă din Italia. Sunt 186 de capete de acuzare.

Carabinierii au declanșat operațiunea „Fuziune” unde au destructurat o organizație criminală dedicată traficului de droguri care opera între nordul Italiei și Roma.

Totul a început după ce unul dintre membrii rețelei a cumpărat o armă de război de la o bandă de traficanți de droguri. O achiziție de 4.500 de euro, plătită în numerar, pentru un Kalashnikov. Ak-47 a fost cumpărat de un „italian înstărit”, iar motivul achiziționării nu este încă clar. Investigațiile sunt încă în desfășurare.

 

640.000 de euro și 800 de kilograme de droguri, confiscate

 

Bărbatul a ajuns să aibă necazuri după ce a fost arestat în operațiunea „Fuziune” declanșată de carabinieri, care a permis destructurarea unei organizații criminale angajate în vânzarea de droguri între nordul Italiei, Roma, Forlì și Cesena. O operațiune care a făcut posibilă arestarea a mai multor persoane, confiscarea a peste 640.000 de euro și 800 de kilograme de droguri care, dacă ar fi fost introduse pe piață, ar fi generat un venit de câteva milioane de euro.

În cadrul anchetei a reieșit că organizația criminală, având două canale diferite de aprovizionare cu droguri importate direct din Spania, prin cărăuși români, avea la dispoziție numeroase arme, inclusiv arme de război.

Înțelegerea privind cumpărarea Ak-47, încheiată la Ponte Milvio, nu ar fi fost însă singura. Bărbatul care locuia în nordul Romei avea nevoie de alte arme de război și astfel inițiase noi contacte cu banda în care erau și românii. Negocierile au durat luni de zile, conform a ceea ce au descoperit anchetatorii. Dacă acel Ak-47 vândut ar fi putut fi folosit sau nu de bărbatul din nordul Romei este încă în curs de anchetă. Cu siguranță, potrivit anchetatorilor, potențialul economic al cumpărătorului era enorm.

 

Cărăușii români transportau droguri prin usturoi sau alte alimente

 

Cărăușii români transportau drogurile în moduri inedite. Carabinierii din Monza au reușit să oprească un camion în municipiul Pero care transporta o încărcătură de 313 kg de hașiș ascunsă corespunzător în pubele acoperite cu usturoi și alte produse alimentare.

Totodată, suspecții, în unele cazuri, au sustras droguri de la alte bande rivale cu percheziții false, dându-se polițiști.

Cei anchetați sunt trași la răspundere pentru deținerea, vânzarea și comerțul pentru scopul vânzării unor cantităţi mari de droguri, deţinerea în loc public a armelor de origine clandestină şi de război, spălarea, primirea bunurilor furate, furtul şi tâlhăria în competiţie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel