Italia. Bucătar român, găsit mort în casă după cinci zile: "Tragedia singurătăţii". Lucra la un restaurant cunoscut

Andreea Cosma |
Data publicării:
sursa foto: La Nazione
sursa foto: La Nazione

Un bucătar român în vârstă de 59 de ani a fost găsit mort în locuinţa sa din Cortona. Bărbatul era deja în stare de descompunere şi autorităţile estimează că era deja mort de cinci zile când a fost descoperit, scrie La Nazione, care titrează această poveste tristă cu "Tragedia singurătăţii".

Descoperirea macabră a fost făcută ieri dimineață în vicolo Orselli, o intersecţie din centrul Guelfa. Cadavrul lui Gheorghe Igna, în vârstă de 59 de ani, de origine română, a fost găsit într-un apartament de la parter. Carabinierii Compagniei di Cortona au bătut la ușă alertați de niște vecini care, trecând în fața casei sale, au simțit un miros înţepător.

Neavând niciun răspuns, au intrat și au făcut descoperirea cumplită. Au chemat imediat un echipaj 118 care nu au putut să nu constate decesul. La originea morții, în conformitate cu primeleinformații, ar exista cauze naturale, poate un atac de cord.

Căldura puternică din aceste zile ar fi accelerat și descompunerea corpului prin generarea mirosului puternic care a stârnit atenția vecinilor. Nu există semne de intrare forțată în casă sau alte indicii care ar sugera altceva. 

Zona a rămas înconjurată până după-amiaza, când magistratul de serviciu, dr. Chiara Pistolesi, a decis mutarea cadavrului, care a fost dus la morga spitalului Fratta. După o examinare externă inițială de către legist, se va decide dacă se va proceda sau nu la autopsie.

Gheorghe era destul de cunoscut în Cortona și mulți îl descriu ca o persoană veselă și muncitoare. A lucrat ca asistent de bucătar în renumitul restaurant Tonino din centru. El se afla de câțiva ani în Italia împreună cu soția sa, trei copii și un nepot, dar în lunga perioadă a pandemiei alesese să readucă întreaga familie în orașul său natal, Oradea, în România.

Apoi, cu repornirea restaurantului, hotărâse să se întoarcă, dar de data aceasta singur, la Cortona, pentru a-și relua activitatea obișnuită. Nu cu mult timp în urmă se întorsese în oraş unde închiriase un mic apartament în centru. Urma să lucreze din nou în bucătărie în următoarele zile și de aceea nimeni nu l-ar fi căutat în aceste zile de absență de la locul de muncă. Din păcate, o soartă amară era la colț, așteptându-l, conchide cotidianul italian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel