Italia. Badantă eroină după ce a pus o bandă de escroci pe fugă. Au venit cu pretextul vaccinării la domiciliu

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

O badantă a ajuns în presa italiană după ce a pus pe fugă o bandă de escroci formată dintr-un cadru medical şi un poliţist fals, care veneau pe la uşile pensionarilor sub pretextul vaccinării la domiciliu, scrie malpensa.24.it.

Asistenta și carabinierii falși au încercat înșelătoria în Fagnano.

Săptămâna trecută aceeași bandă lovise în Lonate Pozzolo.

Primarul orașului Fagnano Olona, ​​Elena Catelli, avertizase deja cetățenii împotriva infractorilor, mai ales că vaccinările împotriva Covid-19 au început acasă, dar se pare că escrocii găsesc întotdeauna noi modalități de a-i păcăli pe cei mai vulnerabili.

 

Vizite pre-vaccinare: o înșelătorie

 

Miercuri, 14 aprilie, o femeie s-a prefăcut asistentă medicală și a încercat să intre în casa unui bătrân din Fagnanese, din via Monte Rosa.

„Ea a spus că a fost trimisă de municipalitate să facă o vizită pre-vaccinare și a fost însoțită și de doi bărbați care s-au prefăcut carabinieri”, spune primarul.

O înșelătorie identică a fost efectuată pe 7 aprilie în Lonate Pozzolo. Scenariul s-a schimbat puțin: în primul caz femeia s-a prefăcut medic. Lovitura a reuşit, din păcate: este aproape sigur aceeași bandă de șacali. Carabinierii lucrează deja la identificarea lor.

Din fericire, în al doilea caz, îngrijitorul pensionarului, observând printre altele că cei doi domni nu aveau uniforme oficiale, a răspuns prompt strigând după ajutor și urmărindu-i pe criminali. În alte cazuri, însă, escrocii au reușit în intenția lor și au intrat în casele oamenilor.

 

Vaccinurile trebuie rezervate

 

„De aceea, vrem să le reamintim în continuare tuturor să aibă grijă și să nu deschidă uşa nimănui. Vă reamintim că vaccinările împotriva coronavirusului sunt efectuate de medicii generaliști, iar programarea este stabilită în prealabil prin telefon. Așadar, deschideți numai medicului dumneavoastră și, dacă aveţi suspiciuni, sunați la poliție și raportați problemele”, conchide Catelli.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel