Italia. Arestări după prăbuşirea podului din Genova, unde au murit şi români: "Ştiau despre deficienţele construcţiei"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Guardia di Finanza a arestat managerii și foștii lideri din Aspi în această dimineață ca parte a unei anchete paralele cu cea a prăbușirii podului din Genova: potrivit magistraților, „știau despre defectele” unor bariere și despre pericolul lor, sccrie corriere.it.

Guardia di Finanza a efectuat o serie de măsuri de precauție împotriva foștilor directori și a unora dintre actualii manageri ai Autostrade per l'Italia astăzi, 11 noiembrie .

Fostul director general Giovanni Castellucci, directorul operațional Paolo Berti și Michele Donferri Mirella sunt în arest la domiciliu. Stefano Marigliani - directorul primei secțiuni -, Paolo Strazzullo și Massimo Miliani, au suferit în schimb măsuri restrictive.

Ancheta care a dus la arestări este paralelă cu cea de la prăbușirea podului Morandi, care a avut loc pe 14 august 2018, care a provocat moartea a 43 de persoane - printre care şi doi cetăţeni români - și care ar viza furnizarea de bariere fonoabsorbante care s-au dovedit ulterior periculoase.

Acuzațiile împotriva celor arestați sunt un atac împotriva siguranței transportului și fraudă în aprovizionarea publică.

Acuzațiile: „Știau despre deficienţele barierelor”

 

Guardia di Finanza, într-o notă, vorbește despre „numeroase și grave elemente circumstanțiale și surse de probe”, dobândite cu mărturii și analize documentare și tehnice: în special, „conștientizarea” de către cei arestați, „cu privire la deficiența a barierelor și a pericolului potențial pentru siguranța rutieră , cu riscul de deteriorare în zilele de vânt puternic (care s-a produs efectiv în 2016 și 2017 pe rețeaua de autostrăzi genoveze) "și" conștientizarea defectelor de proiectare și subestimarea acțiunii vânt, precum și utilizarea unor materiale pentru ancorarea la sol care nu respectă certificările europene și au performanțe slabe".

Arestații mai sunt acuzaţi că din "dorința de a nu efectua lucrări adecvate de înlocuire și siguranță , au evitat această obligație cu unele măsuri temporare inadecvate. De aici fiind declanşate suspiciuni de fraudă împotriva statului".

Citeşte şi: Italia. Comemorare la doi ani de la prăbuşirea podului de la Genova, unde au murit doi români. Premierul Conte: "Nu vom putea uita niciodată"

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel