Israel. Mii de oameni au cerut demisia premierului Netanyahu. Proteste de amploare 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
proteste_israel
proteste_israel

Mii de israelieni au protestat sâmbătă, 1 august, cerând demisia premierului Benjamin Netanyahu. Oamenii se plâng de criza economică generată de coronavirus, de şomajul ridicat şi de lipsa ajutoarelor guvernamentale.

 

Oamenii îil acuză de o proastă gestionare a pandemiei noului coronavirus şi a crizei economice generate de aceasta, transmite AFP. Au fost organizate demonstraţii în mai multe localităţi din Israel, în intersecţii sau pe poduri, iar protestatarii purtând măşti de protecţie au afişat pancarte în care l-au acuzat pe Netanyahu de eşecul acţiunilor sale.

În Tel Aviv, sute de manifestanţi au protestat împotriva şomajului şi a lipsei ajutoarelor guvernamentale, potrivit presei locale Protestatarii s-a adunat şi în faţa reşedinţei premierului Netanyahu din Ierusalim. De asemenea, israelienii au demonstrat şi în faţa reşedinţei particulare a premierului din Cezareea.

Israelul se confruntă cu un al doilea val de contaminări, iar rata şomajului a depăşit 20% în ultimele luni, comparativ cu 3.4% în luna februarie. Premierul Netanyahu acuză unele televiziuni că „fac propagandă pentru protestatarii anarhişti de stânga”. De mai multe săptămâni, protestatarii îşi strigă nemulţumirea faţă de premierul Netanyahu, inculpat în noiembrie 2019 pentru corupţie, fraudă şi abuz de încredere. 

 

Peste 72.000 de cazuri de contaminare şi 523 de decese

 

Israelul, o ţară cu nouă milioane de locuitori, a înregistrat oficial până în prezent peste 72.000 de cazuri de contaminare şi 523 de decese. Confruntat cu valul de nemulţumire al populaţiei, premierul Netanyahu, aflat la putere din 2009, a acuzat sâmbătă canalele de televiziune 12 şi 13 că „fac propagandă pentru protestatarii anarhişti de stânga” prin acoperirea mediatică pe larg a mitingurilor acestora.

„Încearcă cu disperare să otrăvească publicul pentru a da jos un prim-ministru de dreapta puternic”, susţine Likud, partidul premierului Netanyahu, într-o postare pe Twitter preluată de premier. Acesta a mai acuzat, de asemenea, „mass-media că ignoră natura violentă a protestelor şi apelurile la uciderea premierului şi a familiei sale”, transmite Agerpres.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel