Israel. 30 de orașe sunt în izolare. Record de infectări zilnice cu noul coronavirus

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
ambulanta_israel
ambulanta_israel

Israelul se confruntă cu o creştere mare a numărul de infectări zilnice cu noul coronavirus. Asfel, 30 de oraşe ale ţării  sunt în carantină, pentru a limita progresia celui de-al doilea val al epidemiei de COVID-19.

Israelul a înregistrat în ultimele şapte zile o medie de 215 de contagieri zilnice la fiecare un milion de locuitori, fapt ce l-a situat înaintea Braziliei (188) şi Spaniei (182), potrivit unui clasament realizat de Banca Naţională a Canadei şi de Universitatea Johns Hopkins din Statele Unite.

Ministerul israelian al Sănătăţii a anunţat că joi au fost raportate 2.740 de cazuri după o săptămână de cifre zilnice record şi după ce miercuri a fost depăşit pentru prima dată pragul de 3.000 de cazuri de la debutul pandemiei, în rândul unei populaţii de 9 milioane de locuitori. Autorităţile nu pot controla acest al doilea val de coronavirus, care a început în urmă cu două luni.

Joi au decis să impună o izolare strictă, cu închiderea centrelor comerciale şi a şcolilor începând de lunea viitoare în mare parte a ţării, dar şi o eventuală izolare la nivel naţional în cazul în care curba infectărilor rămâne ascendentă, relatează vineri EFE, citată de Agerpres.

Peste 2 milioane de elevi şi studenţi israelieni s-au întors la cursuri

 

Rata mortalităţii rămâne scăzută, deşi se apropie de o mie de victime, cu un bilanţ de 985 de decese, în timp ce numărul total al cazurilor confirmate de COVID-19 a ajuns la 125.260. De săptămâna trecută, oraşele israeliene sunt clasificate cu ajutorul aşa-numitului sistem "semafor", bazat pe alerte de culoare roşie, galben şi verde, în funcţie de rata contagierilor şi care determină restricţiile necesare. Reîntoarcerea la izolarea strictă încearcă să evite "o pierdere completă a controlului", în condiţiile în care peste 2 milioane de elevi şi studenţi israelieni s-au întors săptămâna aceasta la cursuri.

La sfârşitul lunii septembrie şi în octombrie au loc câteva dintre cele mai importante sărbători evreieşti, prilej de întâlnire a familiilor şi, prin urmare, de creştere a numărului de infectări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel