Irina Margareta Nistor, decorată de Franța „pentru angajamentul său în serviciul culturii”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Irina Margareta Nistor, decorată de Franța „pentru angajamentul său în serviciul culturii”
Irina Margareta Nistor, decorată de Franța „pentru angajamentul său în serviciul culturii”

Ambasadorul Franţei, Laurence Auer, a înmânat, joi, la Institutul Francez din Bucureşti, criticului de film Irina Margareta Nistor însemnele de Ofiţer al Ordinului Artelor şi Literelor pentru angajamentul său în serviciul culturii, al cinematografiei.

Laurence Auer a spus, la evenimentul desfăşurat înainte de deschiderea Festivalului Filmului Francez, că Irina Margareta Nistor reprezintă o autoritate în România, în Europa în domeniul cinematografiei, cronicile sale fiind apreciate atât de profesionişti, cât şi de public.

Potrivit Agerpres, ea a amintit că Irina Margareta Nistor a tradus subtitrările a peste 500 de filme şi piese de teatru.

De asemenea, ambasadorul Franţei a menţionat că Irina Margareta Nistor a dublat peste 5.000 de filme franceze, engleze, italiene şi spaniole, printre care multe interzise în România lui Nicolae Ceauşescu, şi a tradus din franceză şi engleză peste 100 de cărţi, romane, piese de teatru, dar şi dicţionare.

 

Irina Margareta Nistor a realizat numeroase programe de televiziune

 

Potrivit ambasadorului Franţei, criticul de film a comentat în direct pentru televiziune premiile Cesar, gala festivalului de film de la Cannes, premiile Oscar, BAFTA şi Emmy.

Laurence Auer a menţionat că, de-a lungul anilor, Irina Margareta Nistor a luat interviuri mai multor ambasadori francezi în România, dar şi altor personalităţi, precum: Isabelle Huppert, Yann Tiersen, Jean-Claude Carriere, Julie Delpy, Charles Aznavour, Francis Ford Coppola, Claude Lelouch.

Ambasadorul Franţei a precizat că Irina Margareta Nistor a realizat numeroase programe de televiziune: “Video Ghid”, “Serialul Serialelor”, “Ecranul”, “Cine-lexicon”, “Spot Cinematographic”, “Film Puzzle”.

Laurence Auer a afirmat că, de 16 ani, Nistor moderează emisiunea “Vocea Filmelor” pentru Radio Guerrila, Radio Gold FM şi pe YouTube, că din ianuarie 2013 are o rubrică de cinema pentru emisiunea “Neatza cu Răzvan şi Dani”, precum şi peste 40.000 de abonaţi la reţelele sociale şi că semnează cronica de film din “Adevărul”.

Irina Margareta Nistor a declarat că adoră Franţa şi cinematografia franceză.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel