Iranul avertizează că ”agresorii” vor plăti ”un preţ greu”

Alexandru Ichim |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Iranul avertizează că ''agresorii'' vor plăti ''un preţ greu'', după relatări privind posibile manevre americano-israeliene.

O înaltă oficialitate iraniană, a cărei identitate nu a fost dezvăluită, a avertizat sâmbătă că "agresorii" vor plăti "un preţ greu", după o relatare privind existenţa unor planuri între SUA şi Israel de a efectua manevre militare pentru a se pregăti de atacuri împotriva siturilor nucleare ale Iranului în eventualitatea în care calea diplomaţiei va da greş, transmite Reuters, scrie Agerpres. 

"Oferirea condiţiilor pentru comandanţii armatei de a testa rachete iraniene cu ţinte reale îi va costa pe agresori un preţ greu", a scris pe Twitter - citând o oficialitate din cadrul armatei, a cărei identitate nu a fost făcută publică - Nournews, afiliat principalului organism de securitate al Iranului.

O înaltă oficialitate americană a declarat joi pentru Reuters că este de aşteptat ca liderii militari ai SUA şi ai Israelului să discute despre posibile exerciţii militare care să le pregătească pentru cel mai sumbru scenariu, acela de a distruge facilităţile nucleare ale Iranului în cazul în care diplomaţia ar eşua, iar liderii naţiunilor lor le vor cere să facă acest lucru.

Războiul sancţiunilor continuă între SUA şi Iran

 

Administraţia preşedintelui Joe Biden ia măsuri să se asigure că sancţiunile împotriva Iranului sunt respectate şi va trimite săptămâna viitoare o delegaţie de nivel înalt în Emiratele Arabe Unite, a relatat joi Wall Street Journal, citând înalţi oficiali americani, transmite Reuters.

Delegaţia, din care vor face parte şeful Oficiului Trezoreriei pentru controlul activelor străine, Andrea Gacki, va avertiza firme şi bănci private din EAU că se "expun un risc extrem" dacă vor continua relaţiile comerciale supuse sancţiunilor, scrie Agerpres. 

În ciuda relaţiilor lor politice tensionate, Republica Islamică şi Emiratele Arabe Unite sunt parteneri economici importanţi.

Marţi, Statele Unite au impus noi sancţiuni "ţintite" împotriva unor entităţi şi oficiali iranieni pentru ''încălcări flagrante ale drepturilor omului'' în Iran. Aceste măsuri vizează în special unităţi speciale ale forţelor de securitate responsabile cu menţinerea ordinii sau lupta împotriva terorismului, precum şi închisori iraniene şi lideri ai acestora, potrivit unui comunicat al Trezoreriei SUA.

Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel