ÎPS Teodosie: Să nu pună gura pe agheasmă fumătorii și „femeile care sunt într-o perioadă de necurăţie”: „Mai rău ca un păgân“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a discutat, într-o emisiune radio, despre regulile de respectat la începutul anului. El a adus în discuție și apa sfințită de Bobotează și cine nu ar trebui să bea această agheasmă mare.

Înaltul prelat al Tomisului a spus că „femeile aflate în perioada de necurăție” nu ar trebui să bea din această agheasmă, la fel și fumătorii. Totodată, el a menționat că „nu s-ar cuveni” ca soții să aibă relații intime după Bobotează, pe durata în care se consumă agheasma mare.

Întrebat într-o emisiune la Radio Dobrogea despre obiceiurile legate de sărbătoarea Bobotezei care trebuie respectate, Arhiepiscopul Teodosie a explicat că „femeile aflate în perioada de necurăție” nu sunt îndemnate să consume apa sfințită de Bobotează, dar au dreptul să o ia și să o aducă acasă. De asemenea, fumătorilor li se interzice consumul acestei ape sfințite. Referitor la cei care fumează, Arhiepiscopul afirmă că aceștia nu ar trebui să ia nici agheasmă „mare, nici mică, nici anafură, deoarece sunt mai răi decât niște păgâni”.

În privința relațiilor de prietenie dintre o fată și un băiat fumător, el a adăugat: „Nu este bine! Dacă vrea să mențină prietenia, să îl convingă să renunțe la fumat”. Teodosie a subliniat că „nu s-ar cuveni” ca soții să aibă relații intime după Bobotează, în timp ce se consumă agheasma mare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel