IPS Teodosie, criticat dur de Patriarhul Daniel. Arhiepiscopul Tomisului este acuzat de răzvrătire

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
ips_teodosie_arhiepiscop
ips_teodosie_arhiepiscop

Arhiepiscopul Tomisului a primit critici dure într-o scrisoare oficială din partea patriarhului Daniel. ÎPS Teodosie este acuzat de răzvrătire, sfidare dar şi de atitudine provocatoare. În plus conducerea Bisericii Române i-a refuzat arhiepiscopului şi avansarea în ierarhia internă dar şi transformarea în mitropolit.

Decizia conducerii Bisericii Ortodoxe Române vine la mai puțin de două luni după ce Înaltpreasfințitul Teodosie a făcut o solicitare către Patriarhia Română prin care solicita ridicarea lui la rang de mitropolit. 

Conducerea BOR susține că nu sunt îndeplinite condițiile statutare și că totul ar fi o ambiție personală a Arhiepiscopului Tomisului care dorește să urce în rang, potrivit Antena 3. Biserica Ortodoxă Română dă și o serie de exemple negative venite, de-a lungul timpului, din partea IPS Teodosie, și spune că acesta ar fi hirotonisit preoți din alte eparhii care nu ar fi avut ieșire din acestea și nu ar fi avut încuviințarea episcopilor lor. 

 

IPS Teodosie este acuzat că ar avea teză de doctorat plagiată

 

În același timp, IPS Teodosie este acuzat că, la școala pastorală, ar avea teză de doctorat plagiată și totodată că se răzvrătește împotriva deciziilor Bisericii Ortodoxe Române și că nu respectă canoanele și deciziile venite de la Sfântul Sinod. 

Este cunoscut faptul că, de-a lungul timpului, în special în pandemie, Arhiepiscopul Tomisului ar fi avut o serie de acțiuni la Constanța în neconcordanță cu deciziile venite de la București, printre acestea fiind dubla Înviere de anul trecut, organizarea sărbătorii Bobotezei cu un număr foarte mare de enorași și Sfântul Andrei, sărbătoare desfășurată cu procesiune în plină pandemie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel