Ion Dichiseanu, înmormântat în aplauze și cu onoruri militare la Cimitirul Bellu din Capitală

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Ion Dichiseanu, înmormântat în aplauze și cu onoruri militare la Cimitirul Bellu din Capitala
Ion Dichiseanu, înmormântat în aplauze și cu onoruri militare la Cimitirul Bellu din Capitala

Actorul de teatru şi film Ion Dichiseanu a fost condus pe ultimul drum. Cel ce a lăsat în urmă roluri memorabile, în 50 de ani de carieră, a fost înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Bellu din Capitală.

Pe ultimul drum către cimitirul Bellu din Capitală i-au fost alături familia, prietenii apropiaţi, şi tinerii actori care l-au cunoscut. Deşi purtau doliu, Ioana, fiica artistului, nepoţica Anastasia, şi fosta soţie Simona Florescu, au purtat şi alb, culoarea aleasă de actor de cele mai multe ori când apărea în public. Cu lacrimi în ochi şi durerea în suflet, colegii de scenă şi-au găsit cu greu cuvintele şi au încercat să fie puternici.

Alături de George Constantin şi Cristea Avram, Ion Dichiseanu a făcut parte din “tripleta de aur” a Teatrului Nottara şi a jucat aici zeci de roluri care i-au adus gloria. Au urmat filmele, peste 50 la număr. Pentru interpretarea din „Clipa” a luat premiul ACIN în 1979. Ultima sa apariţie a fost în pelicula lui Radu Jude „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”, film premiat cu Ursul de Aur la Berlinala din acest an. Rolul din cunoscutul serial românesc “Toate pânzele sus” rămâne un reper pentru cariera sa.

În sufletele multor iubitori de film rămân de neuitat şi rolurile din Tunelul, Titanic Vals, Pistruiatul, Revanşa, 100 de lei sau Trandafirul Galben. În 2017, Ion Dichiseanu a primit premiul Gopo şi a fost decorat la Cotroceni cu Ordinul Naţional “Serviciul Credincios” în grad de Ofiţer. Azi a fost înmormântat cu onoruri militare.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel