Iohannis: Starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Starea de alertă în România va fi prelungită cu 30 de zile, a anunțat președintele Klaus Iohannis. El a precizat că nu vor fi impuse noi restricții, dar nici nu vor exista noi măsuri de relaxare.

Președintele Klaus Iohannis a susținut declarații de presă la finalul ședinței privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19, cu premierul Ludovic Orban și cu o parte a miniștrilor. Întâlnirea a avut înaintea ședinței de Guvern, programată de la ora 17.30, în care Cabinetul Orban va adopta hotărârea privind prelungirea stării de alertă în România.

Astfel, preşedintele a anunţat că starea de alertă în România va fi prelungită cu 30 de zile. El a precizat că nu vor fi impuse noi restricții, dar nici nu vor exista noi măsuri de relaxare. Starea de alertă expiră pe 16 iulie. Prelungirea stării de alertă se ia prin hotărâre de guvern, asupra căreia Parlamentul nu poate să-și mai dea acordul sau să o modifice.

„Am finalizat o discuție de lucru importantă. Am analizat situaţia epidemiologică, măsurile care se impun pentru perioada următoare Situaţia epidemiologică nu e bună.Aţi văzut că am avut şi astăzi peste 600 de persoane detectate cu COVID-19. E mult, e foarte mult şi în acest context vreau să vă spun trei lucruri: Protejaţi-vă, protejaţi-vă şi protejaţi şi pe alţii! Purtarea măştii, păstrarea distanţei sunt metode sigure pentru evitarea răspândirii virusului. E evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, însă se vor păstra doar restricţiile care sunt acum în vigoare. Nu se prevede acum introducerea de noi restricţii, cum, din păcate, nu poate fi vorba de introducerea de noi relaxări“, a declarat preşedintele României.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel