Iohannis: România este şi va rămâne un important furnizor de securitate în regiunea Mării Negre

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

România este şi va rămâne un important furnizor de securitate în regiunea Mării Negre şi în cadrul euroatlantic, a transmis preşedintele Klaus Iohannis, marţi, în mesajul cu ocazia Zilei Rezervistului Militar.

"Ca în fiecare an, pe 31 mai, de Ziua Rezervistului Militar, ne manifestăm respectul şi preţuirea faţă de femeile şi bărbaţii care au slujit patria sub drapelul tricolor pe parcursul carierei militare, dar şi faţă de cei care, în calitate de rezervişti voluntari, se pregătesc ca, la nevoie, să participe la apărarea ţării noastre, în cadrul structurilor aparţinând Armatei României", a arătat şeful statului, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Acesta a subliniat că "deteriorarea mediului de securitate, ca urmare a războiului declanşat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei, a făcut necesară adoptarea de măsuri suplimentare pentru creşterea capacităţii de apărare a ţării noastre".

În acest context, Iohannis a amintit decizia de constituire a unui grup de luptă al NATO în ţara noastră, care, împreună cu alte trei asemenea structuri militare noi, "constituie un demers care demonstrează coeziunea, solidaritatea şi unitatea aliate".

"De aceea, consolidarea capacităţii de apărare a ţării noastre este o prioritate strategică, fapt demonstrat şi de decizia de a creşte cheltuielile pentru acest domeniu de la 2% la 2,5% din PIB, începând de anul viitor", a mai arătat preşedintele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel