Iohannis, la finalul campaniei "O pădure cât o țară": Voi insista ca următorul guvern să dea o atenție deosebită protejării mediului

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
iohannis_declaratii_paduri
iohannis_declaratii_paduri

Președintele Klaus Iohannis a participat la evenimentul organizat cu prilejul închiderii oficiale a campaniei naționale de împădurire „O pădure cât o țară”.

În cadrul campaniei naționale de împădurire "O pădure cât o țară" au fost plantați în nouă luni 50 de milioane de puieți de copaci. Președintele a declarat că va insista ca următorul guvern să acorde o "atenție deosebită" protejării mediului.

"Voi insista ca următorul guvern să dea o atenție deosebită și să creeze structurile adecvate pentru a avea o politică națională care protejează mediul și previne schimbările climatice", a spus șeful statului, în comuna Bolintin - Vale, județul Giurgiu, unde a avut loc ultima acțiune de plantare de puieți din cadrul acestei campanii.

„Plantăm păduri. „O Pădure cât o țară” este campania pe care am început-o împreună în această primăvară. Este o campanie în care am crezut de la început. De aceea, i-am acordat Patronajul acestei campanii și rezultatele arată că nu m-am înșelat. S-au plantat 50 de milioane de puieți în această campanie. S-au plantat pe diverse terenuri, în zone montane, în zone de câmpie, foarte multe – în jur de 3.000 de parcele – s-au plantat de la zero, deci unde nu a existat pădure. Este un rezultat notabil și vreau în această zi să-i felicit pe toți cei care au participat, începând de la ministrul Mediului, la cei de la Regie, la cei care au plantat efectiv, muncitorii din diferite ocoluri silvice, dar și voluntarilor. Au fost voluntari și cred că aceste rezultate nu sunt doar rezultate statistic foarte bune, sunt rezultate care ne încurajează. Și, domnule ministru, vă provoc pe dumneavoastră și pe cei din zona silvică: haideți să continuăm și în anii care vin astfel de campanii și haideți să avem mai multă ambiție! Am discutat adineauri și am aflat că aici, în județ, s-au plantat peste 200 de hectare de pădure.

Este bine, dar eu cred că este nevoie de mult mai mult. De ce plantăm păduri, de ce e nevoie de păduri – beneficiile sunt multiple și sunt foarte, foarte importante. Pădurea nu degeaba se spune că este aurul de mâine. Pădurea este plămânul verde al Pământului și, da, pot să spun că noi, în România, avem o relație specială cu pădurea. Se știe – și cred că între timp toată lumea știe – pădurea generează aer curat și absoarbe emisiile. Pădurea este sănătoasă pentru mediu și cu toții ne dorim un mediu sănătos. Pădurea adaugă valoare la teren, mult, foarte mult. O parcelă de pădure este incomparabil mai valoroasă decât o parcelă de teren agricol și aici trebuie să spunem că de multe ori pădurile au fost plantate în locuri unde nici nu se făcea agricultură. Pur și simplu, au fost terenuri virane sau terenuri degradate. (...) Aceste lucruri trebuie să le facem împreună și asta este o provocare și pentru Guvernul care se va forma, și pentru următorul, și următorul, și următorul. Este o provocare pentru generații întregi. Eu mă declar un adept al acestor politici și le voi promova permanent, și cu toate guvernele pe care mai prind eu. Vă mulțumesc! Vă felicit pe toți care v-ați implicat și să mergem să plantăm ceva! Mulțumesc!", a spus șeful statului.

Amintim că, în luna martie a acestui an, președintele Klaus Iohannis a participat la evenimentul de lansare a Campaniei Naționale de Împădurire „O pădure cât o țară”, pe Șantierul de împădurire Uliești, din cadrul Ocolului Silvic Găești, județul Dâmbovița.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel