Iohannis efectuează, joi, o vizită oficială în Elveţia. Ce subiecte de actualitate va discuta cu omologul său

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Iohannis efectuează, joi, o vizită oficială în Elveţia
Iohannis efectuează, joi, o vizită oficială în Elveţia

Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, joi, o vizită oficială în Confederaţia Elveţiană, la invitaţia omologului său, Guy Parmelin, a informat Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, vizita se desfăşoară în cadrul dialogului bilateral constant la nivel înalt din ultimii ani, precum şi în contextul aniversării în acest an a 110 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Confederaţia Elveţiană.

În cadrul vizitei, cei doi şefi de stat vor avea consultări politice. Printre subiectele de pe agenda convorbirilor celor doi preşedinţi se află consolidarea relaţiei bilaterale, inclusiv a cooperării economice, cu accent pe domeniul investiţiilor, Elveţia ocupând locul 10 în clasamentul investitorilor din România, precum şi a cooperării sectoriale.

"Din perspectiva agendei europene, vor fi abordate cooperarea pentru combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cadrul relaţiilor dintre Uniunea Europeană şi Confederaţia Elveţiană, precum şi contribuţia elveţiană la fondul de coeziune al Uniunii, respectiv operaţionalizarea celei de-a doua tranşe financiare elveţiene, destinate reducerii disparităţilor economice şi sociale în Uniune", arată Administraţia Prezidenţială. De asemenea, discuţiile vor include teme actuale de politică internaţională, cu accent pe evoluţiile politice şi de securitate din Vecinătatea Estică a Uniunii Europene, din regiunea Balcanilor de Vest, precum şi cooperarea româno-elveţiană în cadrul organizaţiilor internaţionale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel