Iohannis, anunț despre vizele de intrare în SUA pentru români: "Nu cred că în viitorul apropiat"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Klaus Iohannis le transmite românilor să nu-și facă speranțe prea mari în ceea ce privește ridicarea vizelor de intrare în SUA. 

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, într-o conferință de presă, că România nu se poate aștepta ca în viitorul apropiat să fie ridicate vizele pentru SUA. Iohannis a precizat că, oricum, această temă nu îi interesează pe foarte mulți români.

"În ceea ce privește viza pentru SUA, nu cred că îi privește pe foarte mulți români. Din păcate, regulile pentru Visa Waiver sunt extrem de stricte și, din păcate, România nu le îndeplinește. Rata de refuz este în continuare foarte mare și nu se poate ajunge la o discuție politică pentru ridicarea acestor vize (...) Nu cred că putem să ne așteptăm ca în viitorul apropiat să avem un rezultat pozitiv pe această temă, dar pe noi ne preocupă și lucrăm pentru asta", a spus Klaus Iohannis, într-o conferință de presă desfășurată la Palatul Cotroceni. 

Klaus Iohannis nu exclude posibilitatea de a ajunge secretar general al NATO

 

Dacă mi s-ar face o astfel de propunere, aş evalua-o foarte serios”, a spus președintele Klaus Iohannis, întrebat dacă ar putea fi următorul secretar general NATO.

„Dacă mi s-ar face o astfel de propunere, aş evalua-o foarte serios şi aş face o declaraţie publică”, a afirmat Klaus Iohannis. El a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă ar putea fi următorul secretar general al NATO.

Agenţia de presă germană DPA a scris pe Twitter, în luna februarie, o listă cu posibili candidaţi pentru şefia NATO după ce Jens Stoltenberg îşi va încheia mandatul în septembrie. Printre candidaţi figurează şi preşedintele României, Klaus Iohannis.

Pe listă mai se mai aflau fostul premier britanic Theresa May, prim-ministrul Olandei Mark Rutte, prim-ministrul Estoniei Kaja Kallas şi fostul comisar al Uniunii Europene pentru afaceri externe Federica Mogherini.

Iohannis: Nu avem un plan de a intra într-un procedeu de austeritate

 

reşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că în prezent nu există "un plan" pentru România de a intra într-un "procedeu de austeritate".

El a subliniat că nu va accepta un nou "experiment" de austeritate.

"Nu cred şi nu avem un plan de a intra într-un procedeu de austeritate din motive foarte simple: am avut criza economică din 2009 - 2010, 2011, unde s-a încercat, în plan european, să se combată criza prin măsuri de austeritate. Rezultatul nu a fost unul bun şi nu intenţionez să accept un nou experiment de acest tip cu România", a spus şeful statului, în cadrul unei conferinţe de presă, la Palatul Cotroceni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel