Iohannis a vorbit despre NOI RESTRICȚII. Se instituie sau nu Starea de URGENȚĂ?

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Klaus Iohannis a vizitat, azi, Institutul Național de Sănătate Publică, în contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de COVID-19 în ultimele zile. 

 

„Am făcut o vizită la INSP, despre care se vorbește foarte mult în ultima vreme. Am vrut să am o discuție directă cu experții. O instituție cu oameni dedicați și foarte competenți, care se străduiesc să facă față unei situații foarte complicate. Evident, am discutat și despre mersul pandemiei de la noi. Am apreciat și munca pe care o fac, faptul că se preocupă de resursa umană, de dotare și extindere. Despre pandemie, am discutat destul de mult și m-am bucurat să constat că abordarea noastră e cam la fel. Nu trebuie să intrăm în panică, însă trebuie să fim conștienți că ne aflăm într-io situație de sănătate publică foarte complicată. Dacă vrem să ne apropiem de o viață normală trebuie să respectăm regulile - purtarea măștii, evitarea localităților și acolo unde incidența e mai mare trebuie introduse restricții“, a declarat Iohannis.   

„Am observat că descentralizarea restricțiilor e un lucru bun, dar e nevoie de clarificare și am convenit să se lucreze la o metodologie pentru decizii mai rapide și mai eficiente în fiecare localitate. Cam toți specialiștii spun că masca este extrem de utilă dacă vrem să nu mai avem o răspândire a virusului. Vom avea mai multe discuții despre unde și când purtăm mască. Eu recomand să purtați masca tot timpul când ieșiți din casă. Sperietoarea cu starea de urgență e vehiculată de multe lume. Nu intenționez să revenim la starea de urgență. Pentru a purta mască nu trebuie stare de urgență. Sunt de părere că evenimentele la care se adună multă lume trebuie restricționate. Am avut solicitarea către Guvern pentru mai multe locuri la ATI. Vom face tot ce trebuie făcut pentru a preveni intrarea în stare critică a sistemului spitalicesc. E nevoie de soluții concrete. Unde se poate extinde ATI, se va face acest lucru Dacă anumite spitale vor fi transformate sau nu e o decizie a MS, însă eu nu sunt adeptul măsurilor heirupiste“, a mai adăugat Iohannis. 

„Nu vreau să ajungem la situațiile în care s-au instalat paturi de ATI dar nu a fost resursă umană. Deciziile trebuie luate cu cap. Resursa umană trebuie gestionată cu grijă. Închiderea școlilor, nu trebuie exagerată. Copiii sunt în siguranță în școli. Sigur, unde apar cazuri de boală nu sunt alternative. Măsuri restrictive trebuie luate acolo unde nu sunt soluții. Copiii trebuie să meargă la școală. Am convenit azi să lucrăm la o metodologie. În ceea ce priveşte alegerile parlamentare, din discuțiile de astăzi nu a rezultat nevoia amânării alegerilor“, a mai spus preşedintele. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel