Inundaţii şi alunecări de teren în centrul și nordul Italiei. Vreme extremă și în Croația

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Italia a fost afectată de ploi şi chiar de ninsori puternice, astfel că în partea centrală şi de nord a Peninsulei s-au produs inundaţii şi alunecări de teren.

În acelaşi timp, la munte este pericol de avalanşe. Vremea extremă s-a manifestat şi în Croaţia, unde mai multe orase de la malul Mării Adriatice au fost lovite de furtuni violente.

În regiunile oraşelor Modena, Bologna şi Veneţia, adică în partea de centru şi nord a peninsulei italiene, zeci de familii au fost evacuate după ce s-au revărsat apele râului Panaro, umflate de ploile torenţiale şi de ninsorile abundente din ultimele zile. Îmbibat de apă, solul a devenit instabil în unele zone şi s-au produs alunecări de teren.

De două zile şi mai bine, echipe de la pompieri şi apărare civilă au avute peste 2.200 de intervenţii.

În regiunea Veneto, un mic pod peste un rău s-a prăbuşit şi o maşină de pompieri a căzut în apă. Dar cei trei ocupanţi au scăpat cu bine.

 

Risc maxim de avalanşe

 

În schimb, în masivul Dolomiţi şi la Trentino, în Tirolul de sud, este risc maxim de avalanşe. A nins peste măsură şi în cele mai afectate locuri stratul de zăpadă depus măsoară între 80 şi 140 de centimetri. Vântul puternic face situaţia şi mai dificilă. În plus, traficul feroviar între Bolzano şi Pasul Brenner, la graniţa cu Austria, a fost întrerupt din motive de siguranţă, tot din cauza riscului de avalanşe.

Pe de altă parte, în Croația, o furtună violentă, cu rafale de vânt de până la 130 de kilometri pe oră, a măturat patru oraşe aflate pe coastele mării Adriatice. În larg, au fost valuri de 6-7 metri înălţime, aşa că transportul cu feribotul către insulele croate a fost întrerupt, relatează Știrile PRO TV.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel