Inundații în Germania și Belgia. Imagini apocaliptice după ploile torențiale: oameni dispăruți, aeroport distrus, copaci aruncați pe mașini

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Furtunile aduc precipitații abundente și inundații în Europa centrală.

Furtunile de vară au provocat daune și inundații pe scară largă în Germania, Belgia și Elveția.

Un bărbat este dispărut în statul german Saxonia, iar autoritățile suspectează că a fost luat de un pârâu. Pompierii și-au reluat căutările în Joehstadt, unde bărbatul ar fi încercat să-și salveze proprietatea de apele în creștere.

Autoritățile din județul Hof, lângă granița de est a Germaniei cu Republica Cehă, au emis o alertă de dezastru astăzi.

Serviciul meteorologic DWD din Germania a declarat că 80 de litri de ploaie pe metru pătrat au căzut în regiune în doar 12 ore.

La Hagen, pompierii au fost nevoiți să salveze mai mulți șoferi ale căror vehicule au rămas blocate într-un tunel inundat. Locuitorii din orașul apropiat Erkrath au fost, de asemenea, avertizați că sistemul de canalizare local a fost supraîncărcat de ploaie.

Oficialii avertizaseră despre „furtuni extreme” în regiunea Eifel, la sud-vest de Köln, din cauza precipitațiilor deosebit de abundente.

Ploaia persistentă din ultimele zile a umflat râurile din Germania și se prevede că Rinul va atinge prima marcă de apă înaltă joi sau vineri, declanșând restricții pentru transportul maritim.

 

Elveția ridică alerta de inundații

 

Marți, poliția din Elveția a declarat că un hangar al aeroportului local din sudul orașului Magadino s-a prăbușit parțial din cauza vânturilor puternice și a ploilor abundente peste noapte. Nu au fost raportate victime, dar mai multe avioane au fost avariate, au spus autoritățile.

Între timp, copaci au fost aruncați pe drumuri și căi ferate în Zurich, provocând haos de călătorie pentru navetiști. Elveția a avertizat, de asemenea, cetățenii că mai multe râuri ar putea exploda malurile, în timp ce unele treceri alpine au fost închise temporar din cauza ninsorilor abundente.

Oficialii din capitala de facto, Berna, se pregătesc pentru posibile inundații prin instalarea de baraje plutitoare.

Serviciile meteorologice ale țării au avertizat că sunt prognozate ploi suplimentare și au cerut, de asemenea, prudență în posibilele alunecări de teren.

Autoritățile de lângă Lacul Geneva și Lacul Zürich au emis, de asemenea, alerte pentru rezidenții locali și companiile de transport maritim. Lacul Lucerna, în special, prezintă un risc foarte mare de inundații, a avertizat MeteoSchweiz.

 

Belgia și Olanda afectate

 

Autoritățile de apă din provincia Limburg din sudul Olandei au avertizat că precipitațiile abundente vor transforma cursurile de apă în torenți care curg rapid și au îndemnat publicul să stea departe de ele.

Proprietarii de ambarcațiuni au fost, de asemenea, sfătuiți să se îndepărteze de râul Maas din cauza curenților puternici și a resturilor spălate în aval.

Mass-media olandeză a difuzat imagini cu persoane salvate dintr-o moară istorică care a fost parțial scufundată sub apele inundațiilor.

Se așteaptă ca râurile umflate să se revărse în câmpiile inundabile mai târziu în săptămână.

Acest lucru se întâmplă de obicei în primăvară, când râurile majore, precum Rinul și Maasul se ridică din cauza topirii zăpezii în munții europeni.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel