Întâlnire între Juncker şi Dăncilă, la Guvern. MESAJUL Premierului

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele Comsiei Europene, Jean Claude Juncker, a ajuns la Palatul Victoria, unde a fost întâmpinat de premierul Viorica Dăncilă. 

După întrevederea dintre cei doi a urmat o conferinţă de presă comună.

„Vizita de azi este un moment simbolic pentru România, ce deschide calea cooperării noastre într-o nouă perspectivă, cea de președinte al UE. Vom continua să lucrăm împreună pentru consolidarea obiectivului comun european.

Am exprimat speranța că eforturile noastre comune și susținerea reciprocă ne vor facilita atingerea obiectivelor dorite.

Abordarea constantă și inițiativele CE pentru realizarea unei Uniuni mai puternice și eficiente în obținerea de rezultate concrete pentru toți cetățenii corespunde viziunilor și obiectivelor pe care vrem să le promovăm pe durata președinției noastre.

Suntem pe deplin conștienți de mize și ferm angajați să contribuim ca facilitatori de consens la promovarea unei Europe mai unite și mai coezive.

Avem de gestionat o agendă europeană cu o complexitate ridicată. Îl asigur pe dl Juncker că suntem hotărâți să contribuim la obținerea de rezultate și menținerea unității UE.

Suntem în același timp realiști și pragmatici. Exercităm președinția UE pe final de legislatură europeană. Ne vom concentra pe asigurarea continuității agendei europene și asigurarea bazelor pentru trecerea către viitorul PE și viitoarea CE.

Discuțiile purtate au fost structurate pe 3 secțiuni tematice de discuții, desfășurate în paralel. În cadrul primei sesiuni dedicată pieței interne au fost abordate dosare și politici subsumate obiectivului consolidării pieței interne a UE.

Au fost discutate aspecte legate de viziunea pe termen lung asupra pieței unice, a politicii industriale, programul Erasmus precum și inițiative care au ca scop definitivarea pieței unice digitale.

Discuțiile din al doilea grup au avut accent pe dosarele sectoriale ce vizează consolidarea pieței economice. O atenție specială a fost acordată discuțiilor pe marginea viitorului CFM, unul din dosarele prioritare pentru președinția României”, a declarat Viorica Dăncilă.

Citește și Juncker și comisarii europeni, primiți la Cotroceni. MESAJUL lui Iohannis

La Guvern se află şi Colegiul Comisarilor Europeni. Acesta a fost întâmpinat de viceprim-miniştrii Graţiela Gavrilescu, Viorel Ştefan, Ana Birchall şi Eugen Teodorovici.

Înainte de a ajunge la Guvern, Jean Claude Juncker a fost la Palatul Cotroceni, unde a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis, dar şi în Parlament unde s-a întâlnit cu Călin Popescu Tăriceanu şi Florin Iordache.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel