Instanţa supremă judecă miercuri contestaţia Laurei Codruţa Kovesi

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Instanţa supremă va judeca, miercuri, contestaţia depusă de fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi împotriva măsurii controlului judiciar. Vă reamintim că procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) au pus-o sub control judiciar pe Kovesi în dosarul în legătură cu aducerea în ţară a fostului director FNI Nicolae Popa, conform Agerpres.

Kovesi nu are voie să părăsească ţara şi să vorbească cu presa despre dosarul în care este cercetată.

De asemenea, fosta șefă a DNA nu mai poate fi procuror la Parchetul General.

Laura Codruţa Kovesi a fost audiată joi peste şase ore la SIIJ. La finalul audierii, Kovesi a anunțat presa că i s-a interzis să discute despre dosar și audiere.

"Nu am voie să vă spun absolut nimic din ceea ce s-a întâmplat aici, astăzi, şi nici cu privire la acest dosar. (...) Cred că e o măsură de a-mi închide gura, de a nu mai spune ce se întâmplă, este o măsură de a ne hărţui în continuare pe toţi cei din sistemul judiciar care ne-am făcut treaba. După cum se ştie, sunt într-o procedură internaţională, în care am ieşit prima. Probabil că disperarea unora că voi putea ocupa acea funcţie (şef al Parchetului European - n.r.) a ajuns la anumite cote şi din acest motiv eu nu mai am voie să vorbesc cu presa", le-a spus Kovesi jurnaliştilor.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel