Inspectoratul de muncă, despre moartea suspectă a românului de 17 ani, găsit la subsolul restaurantului la care era angajat

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

În data de 23.07.2020 ora 19:30 la SC LASCU BROS SRL, Punct de lucru Scoica Land Mamaia a avut loc un eveniment soldat cu decesul unui angajat, transmite ITM Constanţa.

 

Andrei Florin P., angajat cu muncitor necalificat, în vârstă de 17 de ani, a fost văzut în baia personalului spălându-se pe faţă. Ulterior a început să vomite, iar  starea de sănătate i s-a agravat brusc. A fost alertat serviciul 112, cadrele medicale sosite la fața locului au efectuat manevre de resuscitare, însă victima nu a răspuns acestora și a fost declarat decesul. Accesul în spațiul tehnic a fost interzis urmând ca o echipa a DSP sa efectueze măsurători pentru a se stabili natura eventualelor gaze/noxe existente. 

Sub clădire, la demisol, se află un spațiu tehnic de cca 1,5 m înălțime în care datorita apropierii locaţiei de lacul Siutghiol se adună apă - probabil din infiltraţii. Accesul în acest spațiu se face din baia personalului. Din declarațiile martorilor reiese că victima şi-a informat şeful ca s-a acumulat apa în spațiul tehnic și merge să o scoată folosind o pompă submersibilă.

Citeşte şi: Moarte SUSPECTĂ: Tânăr român de 17 ani mort în timpul serviciului, într-un restaurant

Evenimentul se cercetează de către ITM Constanţa, fiind desemnat un inspector de muncă pentru efectuarea cercetărilor. În baza constatărilor efectuate de acesta, declaraţiilor martorilor şi a documentelor preluate de la societate vor fi stabilite împrejurările şi cauzele care au condus la producerea evenimentului precum şi reglementările legale încălcate şi pe cale de consecinţa răspunderile şi măsurile ce se impun a fi luate pentru prevenirea altor cazuri similare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel