Înșelătorii cu vaccinuri anti-Covid. Cum sunt păcăliți americanii să dea bani sau date personale

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

De la începutul campaniei de vaccinare, au fost efectuate aproape 80 de milioane de doze în Statele Unite. Autorităţile spun că numărul celor inoculaţi zilnic va creşte în perioada următoare, mai ales după ce a fost aprobat al treilea vaccin aici, cel produs de compania Johnson and Johnson.

Sunt foarte mulţi doritori, însă, iar odată cu disperea lor şi-au făcut apariţia şi escrocii, care le oferă credulilor şansa de a se vaccina contracost. În Statele Unite, unde de curând a primit undă verde și serul produs de Johnson and Johnson, campania de imunizare este în plină desfășurare. Totuși, sunt mult mai mulţi doritori decât locuri disponibile pe listele pentru vaccinare, iar escrocii profită de acest lucru.

„Scrie că o să ţi se facă vaccinul gratuit, dar trebuie să fii aici la o anumită oră şi vei primi vaccinul”., este unul dintre numeroasele mesaje din cauza cărora au fost emise avertismente. Responsabilii atenţionează oamenii să nu scoată bani din buzunar ca să fie trecuţi pe liste. Şi nici pentru a lua ser vândut la superofertă. „Persoanele în vârstă au prioritate la vaccinare, chiar dacă nu fac parte din grupul de vârstă cu cele mai mari şanse de a fi păcăliţi. Onoarea, dacă îi putem spune aşa, le revine tinerilor cu vârsta între 18 şi 25 de ani. Dar vârstnicii pierd mai mulţi bani atunci când sunt escrocaţi”, a declarat Patrick Webre, FCC, Consumer and Governmental Affairs Bureau. 

 

Escrocii solicită informaţii personale sau financiare 

 

Autorităţile federale susțin că sunt tot mai mulţi escroci care solicită informaţii personale sau financiare, dar şi indivizi care sună în legătură cu campania de vaccinare şi se dau drept agenţi de asigurări sau reprezentanţi ai Departamentului de Sănătate, relateaza Stirile PRO TV.

„Cel mai bun sfat legat de vaccinuri e să viziteze site-ul sau să dea un telefon la departamentul local de sănătate, că să afle care e procedura în statul respectiv”, spune Kayla Hernandez, FCC, Consumer Affairs and Outreach Division. Aşa că autorităţile le reamintesc americanilor că datele cardurilor bancare sau ale conturilor nu sunt necesare pentru a obţine o programare pentru vaccinare. Iar în Statele Unite, toată lumea este imunizată gratuit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel