Îngrijitor român din Austria, acuzat că ar fi abuzat-o pe pensionara de care avea grijă: „Eram beat!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Îngrijitor român din Austria, acuzat că ar fi abuzat-o pe pensionara de care avea grijă: „Eram beat!”
Îngrijitor român din Austria, acuzat că ar fi abuzat-o pe pensionara de care avea grijă: „Eram beat!”

Un îngrijitor român, în vârstă de 53 de ani, este în arest sub suspiciunea de abuz sexual asupra unei bătrâne fără apărare, în Austria.  

Un caz suspect de abuz în districtul Urfahr-Umwelt din Austria Superioară a devenit public vineri. După cum a raportat OÖ Nachrichten, se spune că un îngrijitor român ar fi abuzat sexual o femeie de 82 de ani cu deficiențe mintale. Românul se află în arest, care acum a fost prelungit, de la jumătatea lunii noiembrie. Procuratura din Linz a confirmat deschiderea anchetei.

În octombrie, îngrijitorul român a început să lucreze în casa familiei bătrânei după ce a fost plasat de o agenție din Stiria. În ultima zi a activității sale de aproximativ patru săptămâni în Austria Superioară, se spune că ar fi hărțuit noaptea pacienta care i-a fost încredințat și apoi ar fi abuzat-o sexual.

Potrivit Upper Austria News, femeia a apelat la sora ei, care locuiește în aceeași casă, la orele dimineții. Poliția a fost apoi alertată, iar românul a fost arestat.

Învinuitul, care se pare că era în stare de ebrietate la momentul presupusei infracțiuni, a protestat la primele audieri că nu își amintește nimic. Rapoartele ADN și o examinare medicală a persoanelor în vârstă ar trebui să ofere informații suplimentare.

 

Vezi și 

 

„A trimis mii de euro în România, deși era șomeră”. O îngrijitoare româncă, mai bogată cu 340.000 de euro, în Spania

 

Se cer șase ani de închisoare pentru o îngrijitoare româncă ce ar fi furat de la pensionarul pe care îl îngrijea 340.000 de euro, în Plasencia, provincia Cáceres din comunitatea autonomă Extremadura din Spania.

Parchetul a cerut astăzi o pedeapsă de șase ani și șase luni de închisoare pentru o româncă după ce a fraudat 340.000 de euro de la un octogenar din Plasencia. Potrivit rechizitoriului, îngrijitoarea ar fi retras suma din contul bancar al victimei, profitând de vulnerabilitatea acestuia.

Ministerul public precizează că în momentul în care s-au petrecut evenimentele, în lunile martie și aprilie 2020, victima, un bărbat de 81 de ani, cu domiciliul în capitala Jerte, „suferea deficiențe cognitive necunoscute, împrejurare care i-a afectat abilitățile intelectuale și voliționale”.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel