EXCLUSIV  Îngrijitoarele românce, „coridor“ special spre Austria și testare asigurată. PflegeHelp: „Bravo! O veste bună pentru noi toți!“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Începând cu luna mai, îngrijitoarele românce vor avea propriile coridoare de călătorie din România spre Austria. Grupul de specialiști înființează un fond de „cheltuieli de călătorie“ de 500.000 €, iar statul austriac își asumă costurile de testare pentru coronavirus a îngrijitoarelor care întră în țară.

Începând de luna viitoare se va înființa un coridor de călătorie special pentru îngrijitoarele românce care or pleca în Austria. Grupul WKO înființează un fond de ajutor pentru călători, astfel că toate îngrijitoarele vor fi testate la intrarea în țară, informează agenția d e știri a camerei federale de comerț a Austriei (news.wko.at).

Andreas Herz, președintele FG Personalberatung & Personenbetreuung, a afirmat că, împreună cu guvernul federal se caută intens soluții pentru intrarea pe teritoriul țărilor a lucrătoarelor din România. „Lucrăm intens cu ministrul federal Karoline Edtstadler și cu secretarul de stat Magnus Brunner pentru o soluție de călătorie durabilă. În orice caz, vom avea o soluție pentru supraveghetorii noștri români începând cu luna mai, fie cu trenul, fie cu avionul", a declarat Herz.

„6435 de îngrijitoare de bătrâni românce lucrează astăzi în Stiria, dintr-un total de 11.109! PflegeHELP salută și sprijină inițiativa, făcută astăzi publică de către Andreas Herz, din partea Camerei economice a landului Stiria, cunoscut ca reprezentant de frunte al acestei branșe, pentru apariția "coridorului feroviar", între România și Austria, despre care CFR-ul și-a anunțat interesul deja de săptămâna trecută.

Costurile de testare COVID-19, preluate de landul Stiria

 

Aceasta cooperare transfrontalieră ar urma să aibă loc deja în luna mai, este înlesnită interguvernamental și iese în întâmpinarea îngrijitoarelor de bătrâni românce, ce doresc să revină la muncă în Austria, deasemenea acelora care doresc să se reîntoarcă în România“, a declarat în exclusivitate pentru Știri Diaspora dr. Alex Todericiu, purtător de cuvânt al pflegehelp.at.

„Prin deschiderea acestui coridor de trafic, dar și pin asigurarea testele pentru coronavirus, am făcut un pas important pentru a asigura în continuare 24 de ore de asistență în Stiria. Cei care au nevoie de îngrijire pot continua să fie îngrijiți în propriii patru pereți, iar îngrijitorii sunt scutiți de timpul de carantină și stresul psihologic în cazul unui test negativ", subliniază ministrul Sănătății, Juliane Bogner-Strauß și mulțumește Camerei de Comerț din Stiria pentru buna colaborare.

Citește și: EXCLUSIV. Îngrijitoarele românce din Austria așteptate la lucru: Vor „sări" peste carantina de 14 zile

„Landul Stiria se alătură astfel eforturilor inițiate de PflegeHELP, alături de autoritățile guvernamentale române, Administrația Prezidențială, Ambasada României din Viena, care au dus săptămâna trecută și la apariția unor clarificări necesare și semnificative privind posibilitatea îngrijitoarelor de a părăsi România, în perioada pandemiei, pe cale ferată sau prin curse de avion de tip "charter".

Începând din luna mai 2020 ar urma ca îngrijitoarele să fie testate COVID19. Costurile ar urma să fie preluate de landul Stiria. Bravo! O veste bună pentru noi toți!", a completat dr. Alex Todericiu,reprezentantul PflegeHelp, pentru Știri Diaspora.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel