Indemnizații de pandemie de 1,2 milioane de lei, obținute ilegal de lăutari români

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
politia_romana_masina
politia_romana_masina

Indemnizații în perioada pandemiei, obținut de 110 persoane din mai multe județe fac obiectul unor dosare penale în cadrul cărora polițiștii au efectuat o serie de percheziții. Mulți dintre cei vizați sunt lăutari.

13 percheziţii domiciliare au fost efectuate joi în judeţele Iaşi, Vaslui, Neamţ, Ilfov, Giurgiu şi în municipiul Bucureşti, într-un dosar privind obţinerea ilegală de indemnizaţii de la bugetul de stat, în contextul pandemiei de COVID-19, se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Iaşi, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit că 110 persoane ar fi obţinut, ilicit, indemnizaţii de la bugetul de stat, în contextul pandemiei de COVID-19, prejudiciul cauzat de acestea fiind estimat la aproximativ 1.200.000 de lei.

Oficialii IPJ Iaşi precizează că, în urma percheziţiilor, au fost ridicate mai multe bunuri şi înscrisuri, iar 11 persoane au fost conduse la audieri, printre care și interpreți de muzică de petrecere.

Printre cei vizaţi de anchetă sunt mai mulţi lăutari din zona Moldovei, care sunt bănuiţi că au decontat cântări fictive, în perioada pandemiei de coronavirus, doar pentru a-şi umple buzunarele cu bani.

 

11 indivizi a fost duşi la audieri

 

Joi dimineaţă, procurorii anticorupţie au descins la 13 societăţi comerciale, cele mai multe având sediul social în judeţele din nord-estul României. Mascaţii au confiscat mai multe bunuri, iar 11 indivizi a fost duşi la audieri.

Sunt acuzaţi că, prin diverse firme, ar fi încheiat contracte de prestări servicii pentru evenimente private - nunţi, botezuri şi cumătrii. În realitate, nicio cântare nu a avut loc. Deocamdată, nimeni nu a fost reţinut în acest caz, dar cercetările sunt abia la început. În judeţul Iaşi, perchezițiile s-au făcut în comuna Dagitza, acolo unde mulţi dintre localnici cântă la diverse instrumente muzicale.

Ancheta în acest dosar se efectuează pentru infracţiunile de la înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel