Începe ultima etapă a programului „Rabla pentru electrocasnice”. Vouchere pentru uscătoare de rufe, aer condiţionat şi aspiratoare

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Începe ultima etapă a programului „Rabla pentru electrocasnice”. Vouchere pentru uscătoare de rufe, aer condiţionat şi aspiratoare
Începe ultima etapă a programului „Rabla pentru electrocasnice”. Vouchere pentru uscătoare de rufe, aer condiţionat şi aspiratoare

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), a transmis, joi, că a treia şi ultima etapă a sesiunii de iarnă a programului „Rabla pentru electrocasnice” demarează vineri, de la ora 10:00. Românii pot aplica pentru vouchere destinate achiziţionării de aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare.

Potrivit Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM), valoarea voucherelor este:

- 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++; 

- 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++; 

- 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an. 

Conform datelor publicate de AFM, finanţarea nu poate depăşi 50% din valoarea echipamentelor comercializate prin program.   Bugetul alocat acestei etape este de 6 milioane de lei. 

Voucherele se pot genera până pe 16 decembrie 2021, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului alocat acestei etape, precizează sursa citată.

„Având în vedere că în ediţia precedentă, în etapele de selectare a voucherelor, bugetul a fost rezervat integral, ulterior fiind utilizate doar 55% din voucherele rezervate şi ţinând seama de faptul că bugetul alocat este limitat, vă rugăm să generaţi vouchere doar dacă aveţi intenţia de a le utiliza pentru achiziţionarea electrocasnicelor selectate. 

 

Voucherul este nominal şi netransmisibil

 

Reamintim că voucherul este nominal şi netransmisibil şi nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii în aplicaţia informatică", au menţionat reprezentanţii AFM.   Programul „Rabla pentru electrocasnice" - ediţia 2021 a avut alocat un buget de 75 de milioane de lei, din care 34 de milioane de lei pentru sesiunea din perioada sărbătorilor de iarnă.   Săptămâna trecută, bugetul celei de-a doua etape a Programului Rabla pentru Electrocasnice s-a epuizat în opt minute, reprezentanţii Ministerul Mediului anunţând că au fost generate 33.877 de vouchere.  

Potrivit sursei citate, din cele 33.877 de vouchere generate 19.183 au fost pentru televizoare, 9.592 pentru laptopuri şi 5.102 pentru tablete.  Ultimul voucher a fost generat la ora 10:08.   De asemenea, în urmă cu două săptămâni, bugetul de 14 milioane de lei alocat primei etape a fost epuizat în cinci minute, după emiterea a 35.000 de vouchere, în valoare de 400 de lei fiecare.   

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel