Incendiu violent la o locuință din Prahova. Cinci echipaje de pompieri au intervenit

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Un incendiu a mistuit o locuință din Florești, județul Prahova. Oamenii au sunat la 112, iar cinci echipaje de pompieri au ajuns la locul incendiului.

Potrivit pompierilor, flăcările au cuprins mai întâi casa, apoi garajul aflat în apropiere, iar în scurt timp tot ce era pe o suprafață de 250 de metri pătrați ardea violent.

Primii care au sărit să stingă focul au fost localnicii, care au încercat și ei să dea o mână de ajutor.

În urma incendiului, proprietara, o femeie în vârstă de 55 de ani, a suferit un atac de panică, şi a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Ploiești pentru îngrijiri medicale, relatează ȘtirileProtv.

Potrivit pompierilor, cel mai probabil cauza incendiului a fost un scurt circuit, provocat de un cablu electric defect sau neizolat corespunzător.

 

Bărbat găsit mort în casa cuprinsă de flăcări. Incendiul a izbucnit de la o ţigară uitată aprinsă

 

Un incendiu violent a izbucnit și în urmă cu o zi, într-o casă din localitatea Budacu de Jos, județul Bistrița-Năsăud, din cauza unei țigări. Un bărbat a murit carbonizat după ce tavanul casei s-a prăbușit.

Un bărbat de 64 de ani din comuna Budacu de Jos a decedat, joi dimineaţa, în urma unui incendiu izbucnit în propria locuinţă de la o ţigară aprinsă lăsată nesupravegheată, potrivit datelor transmise de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud.

Pompierii au localizat focarele, iar în momentul în care au putut intra, au găsit o victimă, bărbat în vârstă de 64 de ani. Din păcate, acesta a fost găsit decedat. Tavanul încăperii în care a fost găsit s-a prăbușit în urma arderii structurii de rezistență a imobilului.

Intervenția a durat aproximativ 2 ore, iar după lichidarea incendiului, pompierii au trecut la îndepărtarea elementelor de construcție care mai prezentau riscul prăbușirii.

 

Incendiul a izbucnit din cauza unei țigări aprinse


"Incendiul se manifesta generalizat pe o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătraţi şi exista riscul să se extindă la imobilele învecinate. Pompierii militari bistriţeni au procedat pentru localizarea focarelor şi protejarea vecinătăţilor. În momentul în care s-a putut asigura accesul în interior, pompierii au găsit o victimă de sex masculin, în vârstă de aproximativ 64 de ani. Din păcate, bărbatul a fost găsit decedat. Tavanul încăperii în care a fost găsit s-a prăbuşit în urma arderii structurii de rezistenţă a imobilului. Intervenţia a durat aproximativ 2 ore", a comunicat ISU.

În urma cercetărilor de la faţa locului s-a stabilit faptul că incendiul a izbucnit din cauza unei ţigarete aprinse, lăsate nesupravegheată în apropierea unor materiale combustibile, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel