Incendiile de vegetație pot să aducă România oricând în situația Greciei. Pompierii au stins hectare întregi, peste noapte

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Incendiile de vegetație pot să aducă România oricând în situația Greciei. Pompierii au stins hectare întregi, peste noapte
Incendiile de vegetație pot să aducă România oricând în situația Greciei. Pompierii au stins hectare întregi, peste noapte

Hectare întregi de mirişte şi vegetaţie uscată au luat foc, joi după-amiază, în apropiere de Oradea. Focul a fost înteţit de vântul care şi-a schimbat de mai multe ori direcţia.

La un moment dat, flăcările au fost purtate spre un adăpost al câinilor fără stăpân, iar gardul padocurilor s-a aprins. Şi în Timiş au ars azi-noapte câteva hectare. Gesturi inconştiente sau neglijente grave, care pot fi plătite extrem de scump, aşa cum vedem în aceste zile că se întâmplă în Grecia.

Acoperiţi de fum şi simţind apropierea flăcărilor, câinii din adăpost au început să latre speriaţi.

Din fericire, animalele au fost salvate la timp de pompieri. Şi angajaţii adăpostului au dat o mână de ajutor. A apucat să ardă doar prelata de cauciuc de pe grilajul de metal al gardului.

 

Cauza dezastrului nu a fost momentan stabilită

 

Se pare că focul a pornit de undeva din câmp, de pe o mirişte unde ciobanii îşi pasc oile. Flăcările au ajuns şi în incinta unei ferme din apropiere.

La un moment dat, vântul a schimbat direcţia focului, care a ajuns la marginea unei şosele. Chiar şi poliţiştii au fost nevoiţi să îşi mute maşina, care era în pericol să fie cuprinsă de flăcări.

„La locul intervenţiei am mobilizat, cu operativitate, 5 echipaje de intervenţie cu apă şi spumă. În acest moment, incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 10 hectare”, a precizat Lt. col. Csilic Alexandru - prim-adjunctul inspectorului-şef ISU Crișana, potrivit Știrile PRO TV.

Cauza dezastrului nu a fost momentan stabilită.

Şi la Săcălaz, în Timiş, două hectare de mirişte au ars în puterea nopţii. Pompierii au muncit două ore să potolească vâlvătaia. Până acum, nu a fost identificat cel responsabil de incendiu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel