Incendiile de vegetație încep să facă ravagii și în România

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Incendiile de vegetație încep să facă ravagii și în România
Incendiile de vegetație încep să facă ravagii și în România

După ce au cuprins toată zona de nord a Mediteranei, incendiile de vegetație încep să facă ravagii și în România.

Aproximativ 15 hectare de teren au ars în noaptea de joi spre vineri în zona dintre localitățile Corbeanca și Periș, la câțiva kilometri de Capitală.

Din primele informații, incendiul ar fi fost declanşat de un trăsnet, în timpul furtunii de joi seară, însă a contribuit și canicula din ultimele zile, care a uscat complet vegetația.

Alarma s-a dat în jurul orei 23, iar pompierii au intervenit cu patru autospeciale de stingere. Inițial, incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 500 de metri pătrați, dar din cauza vântului puternic s-a extins rapid și a cuprins aproximativ 15 hectare.

După spusele martorilor, citați de Știrile PRO TV, incendiul ar fi izbucnit în urma unui trăsnet care a lovit pământul.

Cum reușeau pompierii să stingă flăcările dintr-o zonă, acestea izbucneau în altă parte. Incendiul a fost ținut totuși sub control. Deși în apropiere se află un renumit cartier de case, acesta nu a fost pus în pericol. Nici culturile de porumb și floarea soarelui nu au fost afectate.

 

Calitatea aerului nu a fost afectată

 

Pompierii s-au luptat mai bine de două ore cu flăcările și au reușit să stingă incendiul, deși intervenția lor a fost mult îngreunată de vântul puternic care a purtat mirosul de fum câțiva kilometri distanță, până în orașul Otopeni.

Deşi vântul a purtat fumul în localitățile vecine, calitatea aerului nu a fost afectată, spun specialiştii.

Brândușa Orășanu, comisar Garda de Mediu Ilfov: ”Senzorii amplasați în perimetrul Corbeanca , Balotești, în zona de Nord a Capitalei, nu au semnalat depășiri semnificative ale indicatorilor.”

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a clasat incendiile de vegetație ca fiind un risc național și a elaborat o strategie de intervenție. De asemenea, arderea resturilor vegetale pe terenurile agricole este interzisă prin lege.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel