Încă o navă care transporta OI către Arabia Saudită, la un pas de PERICOL în Portul MIDIA

Un vas care urma să transporte peste 16.500 de oi către Arabia Saudită a fost oprit la cheu după ce inspectorii ANSVSA anunță că au depistat nereguli la echipamentele necesare bunăstării animalelor.

Vineri, 29 noiembrie, au fost supuse controlului sanitar veterinar două nave care intenționau să transporte animale către Arabia Saudită din Portul Midia.

„La una dintre nave, autorizată sanitar veterinar pentru transportul animalelor de către DSVSA Constanța, inspectorii au depistat neconformități privind echipamentele necesare asigurării bunăstării și trasabilitatea animalelor. Precizăm că nava urma să transporte un număr de 16.500 de ovine, iar la data efectuării controlului era încărcată în jur de 50% din efectivul destinat acestui transport", arată Autoritatea Națională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Inspectorii transmit că, în ceea ce privește facilitățile de hrănire și cele de adăpare, s-a constatat că nu toate boxele erau dotate cu un număr corespunzător de jgheaburi de adăpare.

Citește și: Navă cu 14.000 de oi, RĂSTURNATĂ în Portul Midia. Animalele moarte PLUTESC pe apă

De asemenea, cantitatea de furaje încărcată era insuficientă față de cea necesară.

Ca urmare, ANSVSA a decis reținerea transportului respectiv.

"Pentru evitarea stresului, animalele aflate la bordul navei rămân cazate în condiții de bunăstare. Serviciile veterinare supraveghează ca personalul navei să asigure hrănirea și adăparea acestora. Animalele vor fi menținute pe navă până la remedierea neconformităților constatate, dar nu mai mult de 72 de ore", precizează ANSVSA.

Celula de criză constituită la nivelul ANSVSA a primit atribuții suplimentare care privesc monitorizarea exporturilor navale, respectiv afluirea animalelor către punctele de ieșire unde acestea se îmbarcă, graficul de sosire/plecare ale navelor în port, controalele efectuate de către serviciile veterinare la îmbarcarea animalelor în vederea transportului.

În ceea ce privește animalele aflate pe nava care a eșuat în portul Midia, au fost salvate în total 252 de oi, din care au supraviețuit 181, cărora li se asigură asitența sanitară veterinară permanentă, potrivit sursei citate. Starea lor de sănătatea este monitorizată, iar fișele clinice de observație sunt transmise către celula de criză din cadrul ANSVSA, potrivit MEDIAFAX.

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy