În România, unii medici demisionează. Român din UK: „Aici s-a apelat la 250.000 de oameni și s-au oferit 500.000”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Vârful epidemiei de coronavirus ar putea fi înregistrat de Paște, în Marea Britanie, adică în aproximativ două săptămâni. Apoi, numărul cazurilor ar urma să scadă dacă oamenii respectă măsurile de distanțare socială, spun experții. Regatul Unit a raportat până acum peste 22 de mii de infectări și 1.408 cazuri.

Bogdan Ghiță, un român stabilit în Marea Britanie, a comparat, la Digi 24, cadrele medicale din Marea Britanie cu cele din România, unde mai mulți medici au demisionat de frica infectării.

„Recomandările de carantină sunt respectate în mare parte. Sunt puțin mai lejere restrictiile aici. Este permisă ieșirea pentru exercițiu o dată pe zi, sau pentru cumpărături stricti necesare. Pentru cei care respectă mai puțin, sunt foarte multe mașini și patrule de poliție și sunt amenzi pentru ieșirile care nu sunt pentru exerciții sau pentru cumpărături.

Eu am fost oprit de o mașină de poliție fără însemne și am fost întrebat de scopul și durata călătoriei. Lumea s-a obișnuit, respectă, dacă un om vine din față pe același trotuar, a doua persoană trece pe celălalt trotuar.

Ce mai mare îngrijorare este ce se va întâmpla în următoarele două săptămâni. S-au ridicat patru spitale de campanie, cel mai mare în Londra, care are 4.000 de paturi și mai sunt trei – în Birmingham, Manchester și Edinburgh.

În materie de control asupra populației este OK. Cea mai mare problemă este să nu fie afectate cadrele medicale. Înțeleg că acum se întâmplă și în România. Unul din patru cadre medicale este în momentul de față în autoizolare sau bolnav. Deci, dacă se ajunge la o cifră critică, s-ar putea să nu mai fie suficienți medici și asistente medicale să poată să suporte procesul medical”, a spus Bogdan.

 

„În Marea Britanie sunt aproape invers aceste reacții”

 

Întrebat, de Cătălin Nunu, jurnalist Digi24, dacă în Marea Britanie medici, asistente sau infirmiere au demisionat de frică să nu fie contaminați cu coronavirus, Bogdan Ghiță a spus că în Marea Britanie, situația este inversă față de România.

„E o reacție interesantă ce s-a întâmplat... În Marea Britanie sunt aproape invers aceste reacții. Marea Britanie a făcut un apel la voluntari, inclusiv către cei care au intrat la pensie și s-a trezit cu dublul ofertelor. Au cerut 250.000 de oameni și au venit 500.000 de oameni. Deci este probabil vorba despre o diferență culturală.

Oamenii nu au fost încurajați cu nimic, nu primesc nimic. Este o mare susținere acum pentru NHS (sistemul medical din Marea Britanie – n.red.). Toată lumea are foarte multă considerație pentru NHS. Lumea se oferă să plătească cumpărăturile la supermarket a celor pe care îi văd că poartă uniforme NHS”, a spus românul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel