În remorca unui tir, sperând că ajung în vestul Europei. Migranți, prinși la ieșirea din România către Serbia 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
migranti_granita_romania_serbia
migranti_granita_romania_serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Moraviţa, judeţul Timiş, au depistat, şase cetăţeni din Afganistan şi Pakistan care au încercat să treacă ilegal frontiera cu statul vecin ascunşi într-un automărfar încărcat cu plăci de pal.

În data de 03.01.2021, în jurul orei 11:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Moraviţa, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean sârb, aflat la volanul unui ansamblu rutier înmatriculat în Serbia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, plăci de pal, pe ruta România - Serbia.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, s-a constatat că sigiliul de fabrică era rupt, iar în interiorul autovehiculului au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, printre încărcătură, şase cetăţeni străini. Persoanele au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Moraviţa pentru cercetări, unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul este format din şase cetăţeni din Afganistan şi Pakistan, cu vârste cuprinse între 22 şi 46 de ani.

Bărbaţii au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge ilegal în vestul Europei. Au mai relatat că într-o parcare de TIR, pe autostrada A1 după localitatea Orăştie, au rupt sigiliul şi s-au urcat în mijlocul de transport fără ştirea şoferului. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar la finalizarea cercetărilor fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel