Înșelătoria cu mașini din UE: Mașini care figurează ca dezmembrate, aduse în țară de samsari

Narcis Popa |
Data publicării:

Registrul Auto Român lansează un avertisment cu privire la o înșelătorie căreia par să-i cadă pradă tot mai mulți români. 

Din câte se pare, samsarii de mașini aduc autoturisme în România care apar ca dezmembrate. Oamenii se bucură că plătesc sume mai mici pe aceste autoturisme, dar în cele din urmă constată la RAR că nu le pot înmatricula.

Registrul Autor Român informează asupra elementelor la care trebuie să fie atente persoanele care achiziționează un autoturism provenit din alte țări ale UE: 

Vă aducem la cunoștință că, în ultima perioadă, s-au primit la unele reprezentanțe ale Registrului Auto Român (RAR) solicitări pentru emiterea documentelor necesare înmatriculării în România a unor vehicule provenite din state membre UE, pentru care s-a constatat că există informații privind dezmembrarea acestora.

Inscripția de care trebuie să se țină cont 

Spre exemplu, vehicule provenite din Germania care au înscrise în documentele de înmatriculare mențiuni precum „VERWERTUNGSNAGHWEIS LAG VOR" sau altele similare care conțin termenul,,VERWERTUNGSNAGHWEIS".
Conform prevederilor legale în vigoare, RAR nu poate elibera documentele necesare înmatriculării în România pentru asemenea vehicule.

În acest sens RAR recomandă cumpărătorilor de vehicule utilizate, provenite din alte state, să NU le achiziționeze fără documente de înmatriculare. De asemenea, este necesar ca aceștia să verifice, la momentul achiziționării vehiculelor, că documentele de înmatriculare nu sunt alterate cu intenția de a ascunde statutul de vehicul scos din uz în vederea dezmembrării (de exemplu: prezintă ștersături, zone acoperite cu diverse etichete,etc.) sau că nu conțin mențiuni referitoare la scoaterea din uz în vederea dezmembrării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel