În ce țări turistice vor avea nevoie românii de certificat verde și unde nu. Condiții de intrare în Spania, Franţa, Italia sau Grecia

Loredana Iriciuc / 30 mai, 16:26
În ce țări turistice vor avea nevoie românii de certificat verde și unde nu. Condiții de intrare în Spania, Franţa, Italia sau Grecia
În ce țări turistice vor avea nevoie românii de certificat verde și unde nu. Condiții de intrare în Spania, Franţa, Italia sau Grecia

A început sezoul concediilor, iar după doi ani în care au stat mai mult pe loc din cauza pandemiei, românii sunt interesați de vacanțele în afara țarii.

Iată care sunt condițiile de intrare în diverse țări și unde vom avea nevoie de certificatul verde.

 

Condiții de intrare în Spania

 

Pasagerii care intră în Spania pe cale aeriană (cu excepția minorilor de până la 12 ani și a pasagerilor aflați în tranzit internațional) trebuie să prezinte Certificatul COVID Digital al UE sau echivalent UE care:

atestă vaccinarea completă împotriva COVID-19:

Autoritățile spaniole acceptă ca valabile certificatele de vaccinare emise începând cu cea de-a 14-a zi posterioară zilei în care s-a administrat ultima doză de vaccin din schema completă, dacă nu au trecut mai mult de 270 de zile de la data administrării ultimei doze de vaccinare.

• atestă rezultatul negativ al unui test diagnostic de infectare activă: test PCR realizat în ultimele 72 de ore anterioare intrării în Spania sau test antigen realizat în ultimele 24 de ore anterioare intrării în Spania.

• atestă recuperarea post-COVID-19, de la care au trecut minim 11 zile, dar nu mai mult de 180 de zile.

 

Condiții de intrare în Franța 

 

La intrarea în Franța este nevoie de certificat de vaccinare cu un vaccin autorizat de UE. Schema de vaccinare este considerată completă la 28 de zile de la administrarea dozei unice pentru vaccinul Janssen (Johnson & Johnson), la 7 zile de la administrarea celei de-a doua doze pentru celelalte vaccinuri recunoscute de Agenția Europeană a Medicamentului (Pfizer/Comirnaty, Moderna, AstraZeneca/Vaxzevria/Covishield) și, pentru persoanele care au efectuat toate dozele necesare dintr-un vaccin autorizat de OMS și nerecunoscut de Agenția Europeană a Medicamentului, la 7 zile de la administrarea unei doze complementare de vaccin cu ARN mesager care beneficiază de o astfel de recunoaștere.

-fie un test molecular tip PCR, efectuat cu cel mult 72 ore înainte de intrarea în Franța, fie un test antigen, efectuat cu maximum 48 ore înainte de intrarea în Franța; sunt exceptați pasagerii aflați în tranzit aeroportuar, pentru care statul de destinație finală nu solicită testul;

-fie un certificat de recuperare de COVID-19, care atestă o infectare confirmată cu cel puțin 11 zile și maximum șase luni anterior.

 

Condiții de intrare în Italia

 

Cei s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României în ultimele 14 zile și care doresc să intre pe teritoriul italian, în perioada 1-31 mai 2022, au obligația de a prezenta transportatorului la momentul îmbarcării sau oricărei persoane desemnate să efectueze verificări: certificatul digital UE pentru COVID-19 care atestă UNA din situațiile următoare:

 

-vaccinarea anti-SARS-CoV-2 cu schemă completă (pentru vaccinuri cu administrare în doză unică sau două doze) efectuată cu mai puțin de 9 luni în urmă;

-vaccinarea anti-SARS-CoV-2 cu schemă completă și doză de rapel;

-vindecarea de COVID-19 care a avut loc în urmă cu 6 luni;

efectuarea unui test molecular (tip PCR) cu rezultat negativ, cu 72 de ore anterior intrării în Italia sau a unui test rapid (tip antigen), cu rezultat negativ, cu 48 de ore înainte.

Unde este masca obligatorie

De asemenea, până pe 15 iunie 2022 este obligatorie purtarea măștilor de tip FFP2, în următoarele cazuri:

-în mijloacele de transport (aeronave, nave și feriboturi, trenuri, autobuze, mijloace de transport școlar);

-pentru spectacole deschise publicului care au loc în interior în săli de teatru, săli de concerte, cinematografe, locuri de divertisment și muzică live și în alte locații similare, precum și pentru evenimente și competiții sportive care au loc în interior.

 

Condiții de intrare în Turcia

 

Nu vor intra în carantină cei care prezintă:

- dovada vaccinării cu două doze de vaccin (listat de OMS sau Turcia pentru utilizare de urgență)/1 doză pentru Johnson & Johnson și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la ultima doză sau

- dovada recuperării după infectarea cu COVID-19 în ultimele 6 luni, cu condiția ca intrarea în Turcia să aibă loc începând cu a 28-a zi de la rezultatul primului test PCR pozitiv sau

- rezultatul unui test negativ PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în Turcia sau

- rezultatul unui test negativ rapid antigen, efectuat cu maxim 48 ore înainte de intrarea în Turcia, emis în limba engleză de o unitate medicală certificată (testele antigen efectuate acasă și care nu sunt însoțite de certificare medicală NU sunt acceptate).

Atenție! În situația în care turiștii se infectează/sunt depistați pozitiv COVID-19 pe teritoriul Turciei, hotelierii își rezervă dreptul de a imputa plata carantinării.

 

Condiții de intrare în Grecia

 

În Grecia nu mai trebuie prezentat certificatul verde de la 1 mai, dar este obligatorie purtarea măștii de protecție în absolut toate spațiile interioare, mijloacele de transport în comun, aeronave, trenuri și ambarcațiuni maritime (feribot).

 

Condiții de intrare în Bulgaria, Croația și Marea Britanie

 

În Marea Britanie și Bulgaria, nu mai este nevoie de certificatul verde COVID. Trebuie precizat că pentru Marea Britanie este nevoie de pașaport, cartea de identitate fiind acceptată numai în cazul cetățenilor care au statut de rezident.

 

Condiții de intrare în Malta

 

Cei care merg în Malta trebuie să prezinte Certificate COVID:

-de VACCINARE în curs de valabilitate-de VINDECARE care să indice că nu au trecut mai mult de 180 de zile de la data primului rezultat pozitiv al testului
-eliberat pe baza unui REZULTAT NEGATIV AL UNUI TEST RAPID ANTIGEN, obținut cu cel mult 24 de ore înainte de călătorie
-eliberat pe baza unui REZULTAT NEGATIV AL UNUI TEST PCR, obținut cu cel mult 72 de ore înainte de călătorie.

 

Condiții de intrare în Portugalia  

 

Și în Portugalia este nevoie de certificatului Digital COVID al UE sau a dovezii efectuării, de către un laborator, a unui test de amplificare a acidului nucleic – NAAT (include testul RT-PCR convențional, în timp real, sau testul rapid de amplificare a acidului nucleic) sau a unui test rapid antigen pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, cu rezultat negativ, efectuat în cele 72 de ore, respectiv 24 de ore anterioare orei îmbarcării.  

Sursa: Ştirile PRO TV

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0