Imposibil să nu iubești acest desert! Ghiocei spectaculoși, moi și pufoși. Notează rețeta!

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Imposibil să nu iubești acest desert! Ghiocei spectaculoși, moi și pufoși. Notează rețeta!
Imposibil să nu iubești acest desert! Ghiocei spectaculoși, moi și pufoși. Notează rețeta!

Această rețetă tradițională de fursecuri ghiocei este perfectă pentru a îndulci sărbătorile, pentru masa cu familia sau prietenii și, de asemenea, o sugestie delicioasă ca gustare sau ca un mic răsfăț de savurat în orice moment.

Această rețetă de ghiocei de casă necesită ingrediente de bază și ieftine. Urmând pașii pe care îi indicăm în acest articol vei învăța cum să faci fursecurile ghiocei. Cu instrucțiunile noastre, vei vedea că acest dulce este foarte ușor de făcut chiar dacă nu ai experiență în patiserie. Dacă vrei un alt avantaj care să te încurajeze să le faci, ține cont că poți să faci o cantitate bună și să le păstrezi, pentru că vor rezista în stare perfectă mai mult de o săptămână. 

Dacă ai banane și lapte îți iese o înghețată fantastică: Cremoasă și delicioasă, gata în doi timpi și trei mișcări

 

Ghiocei - Ingrediente

 

- 100 de grame de untură

- 225 de grame de făină de patiserie

- 1 pahar mic de vin alb (60 ml)

- 50 de grame de zahăr

- ½ linguriță de sare

- zahăr pudră pentru a decora.

Mâncarea perfectă pentru următoarea ta cină. Gnocchi din cartofi, moi și delicioși. Rețeta fantastică, pas cu pas

 

Ghiocei - Mod de preparare

 

Înainte de a începe prepararea fursecurilor ghiocei, scoateți untura din frigider cu câteva ore înainte, astfel încât să ajungă la temperatura camerei. De asemenea, ca prim pas, încălzește câteva secunde, fie în cuptorul cu microunde, fie la bain-marie, astfel încât să fie ușor topită și mai manevrabilă.

Când aveți untura gata, turnați-o într-un castron mare. Se adaugă apoi zahărul și se amestecă până se integrează perfect untura și zaharul. Pentru a amesteca bine, folosește o tijă și fă cu ea mișcări moi și învăluitoare. În continuare, adăugați jumătate din făină și continuați să amestecați cu tija pentru ca acești ghiocei să iasă grozavi.

Apoi adăugăm vinul alb, amestecam bine și adăugăm făina rămasă (rezervați 1 sau 2 linguri). La sfârșit, adăugați sarea, o jumătate de linguriță va fi suficientă. Acest pas este foarte important pentru ca aroma ghioceilor să fie incredibilă.

Ai deja în bol toate ingredientele pentru fursecurile ghiocei. Urmați rețeta amestecând din nou până obțineți un aluat compact și maleabil. Acum, este timpul să frământați amestecul obținut, lucru pe care trebuie să îl faceți cu mâinile și în același bol. Frământați până se formează o „bilă”, pentru a face acest lucru, faceți mișcări din exterior spre interior.

Luați folie de plastic, înfășurați aluatul și lăsați-l să se odihnească câteva ore la frigider. În acest fel, îți va fi mai ușor să continui cu pașii acestei rețete de ghiocei de casă, deoarece aluatul va fi mult mai ușor de manevrat.

După acest timp, pe o suprafață de lucru curată și uscată (o masă, blatul de bucătărie), presărați făina pe care o aveai rezervată și așezați aluatul după ce s-a îndepărtat folia. Cu ajutorul unui sucitor, întindeți aluatul complet, dar nu îl lăsați prea subțire. Acest aluat, din care vor ieși ghioceii, trebuie să aibă aproximativ 2 centimetri grosime.

Încinge cuptorul la 180 de grade, cu căldură sus și jos (fără ventilator). Apoi, decupați ghioceii, folosind o matriță circulară de aproximativ 5 centimetri în diametru. De fapt, pentru această rețetă puteți alege forma pe care o preferați, dar forma tradițională a acestor fursecuri este rotundă.

Pe o tavă acoperită cu hârtie de copt așezăm ghioceii, fără să îi lipim între ei. Când cuptorul este la temperatura potrivită, îi introducem în zona centrală.

Coaceți aproximativ 20-25 de minute, fără a deschide cuptorul. Puteți să îi scoateți când vedeți că marginile superioare încep să fie aurii. Atunci vor fi gata!

După ce i-ați scos, puneți-i pe un suport, astfel încât ghioceii să se răcească. Pudrați-i cu zahăr pudră, turnați o cantitate generoasă. 

Puteți face și ghiocei cu ciocolată. Pentru a face acest lucru, urmează până la final toți pașii rețetei și apoi topește ciocolata și untul la bain-marie. La final, turnam amestecul peste ghiocei și lăsăm să se răcească pe un grătar. Poate doriți să combinați ghioceii de ciocolată cu alții cu zahăr pudră și să oferiți invitaților aceste dulciuri pe o tavă.

Combinație de aur! Alfajores, desertul gospodinei moderne, cu foietaj din comerț

 

Ghiocei - Sfaturi

 

Dacă vrei să faci mai mulți ghiocei, trebuie doar să dublezi cantitățile de ingrediente pe care ți le-am oferit. Pentru a le păstra delicioase pentru câteva zile, păstrează-le într-un recipient ermetic. O cutie metalică (ca cele de la prăjiturile tradiționale) este ideală.

Rețeta de ghiocei de casa pe care ți-am prezentat-o are ca ingredient de bază făina de patiserie, dar o puteți face cu orice făină de grâu.

Un mic truc pentru a vă fi mai ușor să tăiați ghioceii și să îi despărțiți de tot aluatul este să treceți marginea formei în făină înainte de fiecare tăietură. Acest lucru va face munca mai ușoară.

Dacă doriți niște ghiocei extra pufoși puteți adăuga, în pregătirea aluatului, o jumătate de linguriță de praf de copt.

Fără făină și cuptor! Ai cireșe si cremă de brânză? Gătește un super desert!

Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel